U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Handelshuis Ceteco hoopt te kunnen overleven
AMSTERDAM, 4 AUG. Handels huis Ceteco wil zijn activiteiten in Zuid-Amerika afstoten in een po ging te overleven. Het bedrijf verkeert sinds vier weken in surseance van betaling, vooral door hoogoplopende verliezen in Zuid-Amerika. De provincie Zuid-Holland heeft, zo bleek vorige maand, 47,5 miljoen gulden aan Ceteco geleend.

Huisdieren welkom bij Britten
LONDEN, 4 AUG. De Britse Labour-regering wil de strenge quarantaineregels voor huisdieren die Groot-Brittannië in willen, versoepelen als zij komen uit landen waar hondsdolheid is uitgeroeid. Nodig is in de toekomst een dierenpaspoort, waaruit blijkt dat het dier is ingeënt tegen hondsdolheid en een bloedtest heeft ondergaan.

'Campagne Kosovo tegen Serviërs is systematisch'
PRISTINA, 4 AUG. De Albanezen van Kosovo lijken vastbesloten Serviërs en Roma (zigeuners) uit de provincie te verdrijven; daarmee brengen ze het doel van de internationale gemeenschap - een vreedzaam, multi-etnisch Kosovo - in gevaar. Dat schreven gisteren in speciale rapporten twee mensenrechtenorganisaties.

Zestien jaar cel voor beschieting café Bacchus
DORDRECHT, 4 AUG. De rechtbank in Dordrecht heeft gisteren twee verdachten van een schietpartij bij muziekcafé Bacchus in Gorinchem veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf wegens het medeplegen van doodslag. Een derde verdachte kreeg negen maanden wegens openlijke geweldpleging. Bij de schietpartij in januari kwamen Froukje Schuitemaker (17) en Marianne Roza (18) om het leven. Een derde bezoekster raakte gewond. "Een ergere vorm van zinloos geweld is welhaast ondenkbaar", aldus de president van de rechtbank, K. Puite.

Brit Robertson topman NAVO
BRUSSEL, 4 AUG. De Britse minister van Defensie, George Robertson, is vanmiddag door de NAVO-ambassadeurs van de negentien lidstaten gekozen als secretaris-generaal van de NAVO. Robertson volgt de Spanjaard Javier Solana op, die in september voor de Europese Unie coördinator buitenlands beleid wordt. Aanvankelijk bestonden tegen de kandidatuur van Robertson bezwaren omdat kleine lidstaten zich ergerden aan het 'onderonsje' waarmee grote landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de zaak hadden beklonken. Tegen de persoon van Robertson bestonden geen bezwaren.

Jorritsma gaat naar Indonesië
DEN HAAG, 4 AUG.Minister Jorritsma (Economische Zaken) gaat volgende maand naar Indonesië. Ze is daarmee de eerste Nederlandse minister die Jakarta bezoekt sinds president Habibie daar de macht overnam van Soeharto. Gisteren beklaagde Habibie zich nog over de geringe belangstelling vanuit Den Haag. " Het schijnt dat Nederland Indonesië niet belangrijk vindt", zei Habibie in het NOS- journaal.

Studie naar fusie in Noorse olie
ROTTERDAM, 4 AUG. De Noorse regering overweegt een gedeeltelijke privatisering van de staatsoliemaatschappij Statoil en vervolgens een fusie tussen Statoil en het bureau voor de financiële staatsbelangen SDFI.


NRC Webpagina's
4 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)