U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Nederland onderland. Eerste aflevering van een zesdelige serie over het archeologisch onderzoek van de Nederlandse bodem, de nieuwste methoden en problemen. Radio 5, 15.02- 15.30u.

Latijns-Amerikaanse muziek. In deze zevende aflevering muziek van de Frans- en Engelstalige eilanden in de Caraïben met o.a. de merenque, zouk, reggae (Jamaica) en calypso (Trinidad). Radio 5, 15.30- 16.00u.

Spektakel. Een bezoek aan het videokunstwerk van Bill Viola in het museum De Pont in Tilburg met beeldend kunstenaar Maria Roosen. Verder een reportage over de vertolkingen van de grappige poppenkast- rebel Jan Klaassen en soefi-muziek. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. De zingende comédienne Mylène d'Anjou laat o.a. nummers horen van Karin Bloemen, De Nazaten Van Prins Hendrik (een Surinaams- Nederlands muziekgezelschap), Elvis Costello, Corry Brokken, André Manuel, Ella Fitzgerald en Otis Redding. Radio 2, 22.04-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de zaterdag 5 juni op 73-jarige leeftijd in Beverly Hills overleden Mel Tormé. De jazz-zanger, drummer, filmacteur, schrijver en componist vertelt in interviewfragmenten over zijn leven en werk. Ook praat hij over zijn boeken It wasn't all velvet en The other side over the rainbow en zijn haat-liefde verhouding met Judy Garland. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van oud-minister- president Willem Drees uit de jaren zestig o.a. de geschiedenis van de Keuringsdienst van Waren, naar aanleiding van het dioxinenschandaal. Verder in het tweede uur een radiodocumentaire over de Theosofische Vereniging en de antroposofie. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een optreden van de IJslandse poetry-performster DIDDA, ook te zien op Poetry International. Verder vertelt Gerda Aarnink over haar ervaringen met trainingen aan hulpverleners die zowel daders als slachtoffers van seksueel geweld op de Balkan behandelen. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Uitreiking van de Radiodrama-prijs voor scenarioschrijvers die een toekomstvisie op het radiodrama mochten geven. Het winnende hoorspel wordt uitgezonden. Radio 2, 16.02-18.00u.

Nachtlicht. Live verslag van het culturele festival Oerol op Terschelling met onder andere gesprekken met de sandman die luisteraars in slaap sust en theatermakers die om half vijf in de ochtend optreden. Radio 1 en 2, 1.00-6.00u.

NRC Webpagina's
12 JUNI 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)