U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gefilterd Internet
Ook bij de Europese Unie in Brussel ziet men het verlies van greep op de virtuele wereld met lede ogen aan. Maar Brussel heeft een ei van Columbus: grootschalige fil terprogramma's die de toegang tot schadelijk materiaal blokkeren, te installeren door de Internetindustrie zelf. Zelfregulering dus. Een aantal giganten in de nieuwe media heeft er wel oren naar, zo bleek op een conferentie in Brus sel. Opmerkelijk is vooral de sanctionering die men in ge dachten heeft: spelbrekers moeten worden geboycot door de grote zoekmachines die de motor vormen van surfen op het net.

Artikel Vrij Nederland deels overgeschreven
Het weekblad Vrij Nederland heeft per onmiddellijke ingang de samenwerking opgezegd met freelance-medewerker Robert Dulmers nadat is vastgesteld dat hij een passage in een artikel heeft overgeschreven van Internet.

Zonder elektronica kan het ook
Rijkswaterstaat regelt veel - dat blijkt maar weer als alles wat de dienst beheert op gevoeligheid voor het millenniumprobleem gecontroleerd moet worden. De waterschappen hebben ook duizenden vitale objecten te onderzoeken. Een gerust- stellende gedachte is echter dat alles eventueel zonder computer te bestieren is. Desnoods gaat iemand met de auto naar Duitsland om daar het waterpeil van de Rijn te meten.

Watertanden in LA
Videospelletjes zijn inmiddels zo populair dat de industrie er omheen nu bijna zo omvangrijk is als die rond muziek en films. Het spel The Legend of Zelda: Ocarina of Time behaalde vorige Kerst in Amerika een grotere omzet dan de best bezochte film, A Bug's Life van Disney.


Wie dinsdagnacht niet voor de televisie zat en toch het debat in de Eerste Kamer er nog eens op na wil slaan, kan terecht op de website van de Eerste Kamer. Daar staat de volledige tekst van het debat, een 'ongecorrigeerd stenogram' (79 pagina's in Word-formaat). Minister Peper: "Nee, ik voel mij thuis in de school van de heer Wiegel. Ik wil dus helder blijven. Ik kan ook perfect uitleggen wat er aan de hand is." (www.eerstekamer.nl/9202000/n/nws9202a.htm)

NRC Webpagina's
21 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)