U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Israeliërs kiezen massaal Ehud Barak als premier
JERUZALEM, 18 MEI. Ex-stafchef Ehud Barak wordt premier van Israel. De Israelische oppositieleider behaalde gisteren een onverwacht grote overwinning (56 tegen 43.9 procent) op Likudpremier Benjamin Netanyahu in de strijd om het premierschap. De opkomst bedroeg ongeveer 80 procent.

Groot-Brittannië en Iran normaliseren hun betrekkingen
LONDEN / TEHERAN, 18 MEI. Iran en Groot-Brittannië hebben vandaag normalisering van hun diplomatieke betrekkingen bekendgemaakt, na jaren van conflict over het doodvonnis van wijlen imam Khomeiny tegen de Britse schrijver Salman Rushdie. Volgens Londen opent dit de weg naar "een gezonde en wederzijds profijtelijke vriendschap".

'Joegoslavië op termijn EU-lid'
BRUSSEL, 18 MEI. De Europese Unie wil op langere termijn alle landen van de Balkan, met inbegrip van Joegoslavië, als lidstaten opnemen. Dit staat in een 'stabiliteitspact' voor Zuidoost-Europa dat de vijftien Europese ministers van Buitenlandse Zaken gisteren hebben vastgesteld.

Sonia Gandhi treedt af als leider Congrespartij
NEW DELHI, 18 MEI. De weduwe van de Indiase oud-premier Rajiv Gandhi, Sonia, heeft haar ontslag ingediend als voorzitter van de Congrespartij nadat drie vooraanstaande partijgenoten zich hadden uitgesproken tegen haar kandidatuur voor het premierschap.

Harry Mulisch krijgt Libris Prijs
AMSTERDAM, 18 MEI. Harry Mulisch kreeg gisteravond in Amsterdam de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman 'De Procedure'. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 100.000 gulden.

'Woninghausse gevaar economie'
AMSTERDAM, 18 MEI. De sterk gestegen huizenprijzen vormen een risico voor de Nederlandse economie. Dit schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar halfjaarlijkse Economic Outlook.

Belang Philips in beeldschermproducent
ROTTERDAM, 18 MEI. Philips neemt voor omgerekend 3,3 miljard gulden een belang van vijftig procent in de Zuid-Koreaanse beeldschermproducent LG LCD, onderdeel van het Zuid-Koreaanse conglomeraat LG. Met de participatie versterkt Philips zijn positie op de markt van beeldschermen voor met name draagbare computers (laptops).


NRC Webpagina's
18 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)