U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Forse kritiek fractieleiders op Bijlmerrapport
DEN HAAG, 27 APRIL. De fractieleiders van de regeringspartijen VVD en D66, Dijkstal en De Graaf, hebben zware kritiek op de werkwijze en oordeelsvorming van de parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer. VVD-fractieleider Dijkstal vindt dat de commissie in haar rapport veel te vergaande conclusies trekt over het functioneren van de overheid. D66-fractieleider De Graaf heeft zich er vooral aan gestoord dat de indruk werd gewekr als zou premier Kok tegenover de enquêtecommissie meineed hebben gepleegd.

Hulp EU bereikt Russen niet
LUXEMBURG, 27 APRIL. Van de voedselhulp die de Europese Unie vorig jaar aan Rusland beloofde is nog niets bij de Russische consumenten aangekomen. Dat zeggen EU-diplomaten. De EU is het niet eens met de Russische regering over de prijzen die voor het voedsel mogen worden gevraagd en stemt ook niet in met de kosten die Rusland voor de voedseldistributie wil rekenen.

Bejaardenhulp overleden aan legionella
UITHOORN, 27 APRIL. Een 28-jarige medewerkster van bejaarden- en verzorgingstehuis Het Hooge Heem in Uithoorn is gisterochtend overleden aan de gevolgen van een legionellabesmetting. De vrouw was sinds 19 maart ziek.

Economie 'groeit' na herberekening
ROTTERDAM, 27 APRIL. Door de aanpassing van de Nationale Rekeningen aan Europese standaards komt het bruto binnenlands product (bbp) 32 miljard gulden (4,2 procent) hoger uit dan tot nu toe werd berekend. Het vorderingentekort (EMU-tekort) van de overheid over 1998 daalt van 0,9 procent tot 0,7 procent van het nieuwe bbp en de staatschuldquote daalt met 2 procent.

Acht gulden tol op nieuw deel A4
DEN HAAG, 27 APRIL. De rijksweg A4 tussen Delft en Schiedam door Midden-Delfland kan zonder overheidsgeld worden aangelegd, meldt het Nederlands Economisch Instituut. De totale kosten van 590 miljoen gulden kunnen worden terugverdiend door een tolheffing van acht gulden in het spitsuur en drie gulden daarbuiten.

Nieuwslezeres BBC vermoord
LONDEN, 27 APRIL. Jill Dando, een populaire 37-jarige nieuwslezeres bij de BBC-televisie en presentatrice van Crimewatch is gistermiddag voor haar huis in Londen doodgeschoten. Buren hebben gezegd dat zij na de aanslag een 'goedgeklede veertiger met een mobiele telefoon' zagen weglopen.

Akkoord over salaris EU
LUXEMBURG, 27 APRIL. De lidstaten van de Europese Unie zijn het gisteren eens geworden over een nieuw statuut voor de 626 leden van het Europees Parlement. Het bruto-maandinkomen voor Europarlementariërs is gesteld op 5.677,22 euro (12.510,95 gulden).

Feyenoorders in Nederlands elftal
AMSTERDAM, 27 APRIL. Bondscoach Frank Rijkaard stelt drie spelers van landskampioen Feyenoord op in het Nederlands elftal, morgen in Arnhem een oefeninterland speelt tegen Marokko. De opstelling: Van der Sar; de Feyenoorders Van Wonderen, Konterman en Van Gastel, Van Hintum; Boussatta, Seedorf, Van Bronckhorst, Overmars; Van Nistelrooy en Mols.

NRC Webpagina's
27 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)