U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Groei economie daalt tot 2 procent
DEN HAAG, 7 APRIL. De Nederlandse economie zal dit en volgend jaar met slechts 2 procent groeien, na vier jaar van voorspoedige groei in de periode 1994-1997. De inflatie daalt dit jaar tot gemiddeld 1,25 procent en in het jaar 2000 tot 1 procent. Het begrotingstekort loopt dit jaar op van 0,7 procent in 1998 tot 1,75 procent, om volgend jaar weer wat te zakken naar 1,5 procent. De staatsschuld stagneert op ruim 67 procent van het bruto binnenlands product. Dit schrijft het Centraal Planbureau (CPB) in het vandaag verschenen Centraal Economisch Plan, waarin het de ontwikkeling van de Nederlandse economie in het lopende en het komende jaar schetst.

Amerikanen krijgen gelijk in bananenruzie
WASHINGTON / BRUSSEL, 7 APRIL. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft de Verenigde Staten in het gelijk gesteld in het conflict met de Europese Unie over de import van bananen. Dit heeft de Amerikaanse regering gisteren bekendgemaakt. De VS mogen een tarief van 100 procent leggen op importen ter waarde van 191,4 miljoen dollar (390 miljoen gulden) uit de EU ter compensatie voor de schade bij Amerikaanse bedrijven als Dole en Chiquita doordat de EU de import van bananen uit vroegere Europese koloniën bevoordeelt.

KLM vervolgd om onveilig transport van apparatuur
ROTTERDAM, 7 APRIL. Het openbaar ministerie in Haarlem gaat de KLM vervolgen omdat de luchtvaartmaatschappij bij transport van radioactieve medische apparatuur en geneesmiddelen de veiligheidsvoorschriften niet in acht heeft genomen. Dat heeft persofficier mr. C.J. Hemmes-Boender gezegd.

Lagere belasting op bedrijfswinst
DEN HAAG, 7 APRIL. De belasting op bedrijfswinst gaat omlaag. Staatssecretaris Vermeend (Financiën) wil het tarief voor vennootschapsbelasting over de eerste 50.000 gulden winst van BV's met 5 procent verminderen tot 30 procent. Hij heeft dat kenbaar gemaakt in een gesprek met de werkgeversorganisaties VNO/NCW en MKB-Nederland.

Prins mag werk bij IOC hervatten
DEN HAAG, 7 APRIL. Prins Willem-Alexander mag zijn werkzaamheden als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hervatten. Premier Kok heeft dit gisteren gemeld in een brief aan de Tweede Kamer. Het besluit heeft de steun van PvdA en VVD.

Boijmans zoekt oplossing crisis
ROTTERDAM, 7 APRIL De staf en directeur Chris Dercon van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam moeten de vorige week ontstane vertrouwenscrisis zelf intern oplossen. Dat heeft wethouder Kombrink (Kunstzaken) vanmorgen in een verklaring bekendgemaakt. Dercons voorgenomen verkoop van een schilderij van Mark Rothko uit de museumcollectie gaat voorlopig niet door.

Zakenkrant
MOSKOU, 7 APRIL. De Nederlandse uitgeverij Independent Media (35 procent VNU) van oprichter Derk Sauer begint samen met de Financial Times en de Wall Street Journal een zakenkrant in Rusland.

NRC Webpagina's
7 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)