U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VN-medewerker haalt verdachten 'Lockerbie' op
ROTTERDAM, 3 APRIL Hans Corell, de juridisch adviseur van VN- secretaris-generaal Kofi Annan, is gisteren vanuit New York naar Libië vertrokken om de twee verdachten van de aanslag op een PanAm-toestel boven Lockerbie in 1988 naar Nederland te begeleiden. Corell wilde bij vertrek geen verklaring afleggen.

Problemen met vinden getuigen oorlogsmisdaden
ARNHEM, 3 APRIL. Het openbaar ministerie in Arnhem, belast met de opsporing en vervolging van oorlogsmisdadigers onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, heeft grote moeite om getuigen bereid te vinden verklaringen af te leggen. Zij zijn vaak bang voor de Nederlandse politie die de verklaringen afneemt.

'Legionella' in kuuroord ontdekt
ROTTERDAM, 3 APRIL. De Inspectie voor de Gezondheidsbescherming heeft de legionellabacterie aangetroffen in een bubbelbad in kuurcentrum Thermae 2000 in Valkenburg. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn op dit moment nog geen gevallen van de veteranenziekte gemeld.

Arrestatie in Melissa-affaire
TRENTON, 3 APRIL De vermoedelijke ontwerper van het computervirus Melissa, dat zich in een ongekend tempo via e-mail heeft verspreid, is donderdag gearresteerd in Trenton, in de Amerikaanse staat New Jersey.

Rusland weigert lading rundvlees
ROTTERDAM, 3 APRIL. De Russische autoriteiten hebben gisteren een lading van 4.200 ton Iers rundvlees geweigerd, dat als deel van de voedselhulp van de Europese Unie aan Rusland werd verscheept.

Goud zwemploeg
HONGKONG, 3 APRIL. De Nederlandse estafetteploeg heeft gisteren goud gewonnen op de 4x200 meter vrije slag bij de WK kortebaan zwemmen in Hongkong. Mark Veens (50 m vrij) en Inge de Bruijn (50 m vlinder) wonnen brons.

NRC Webpagina's
3 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)