U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Allochtonen lopen achterstand niet in
ROTTERDAM, 29 MAART. Etnische minderheden slagen er niet in hun sociaal-economische achterstand weg te werken. Het verschil met autochtonen is de afgelopen vier jaar zeer groot gebleven, vooral onder Turken en Marokkanen. Dit blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek dat door het Instituut voor Sociologisch-Economisch Onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor het grootschalige onderzoek zijn 6.000 allochtone en 1.500 autochtone huishoudens geënqu-teerd. Het is daarmee de omvangrijkste studie naar de positie van minderheden in Nederland.

Kamer wil opheldering over KPN in Indonesië
ROTTERDAM, 29 MAART. De Tweede Kamer eist opheldering over mogelijke betaling door KPN van smeergeld in Indonesië. Volgens het tv-programma Netwerk heeft KPN zich schuldig gemaakt aan omkoping bij de verwerving van belangen in twee Indonesische telecommunicatiebedrijven. KPN ontkent de beschuldiging.

BP Amoco aast op Arco
ROTTERDAM, 29 MAART. Oliemaatschappij BP Amoco onderhandelt met het Amerikaanse Arco over een 'combinatie'. BP Amoco zou bereid zijn 50 miljard gulden te betalen voor Arco. De nieuwe combinatie zou in beurswaarde de grootste oliemaatschappij ter wereld worden, vóór Exxon-Mobil en Koninklijke Olie/Shell.

'Schuld busramp bij chauffeur'
ROTTERDAM, 29 MAART. De Duitse politie, die onderzoek doet naar de toedracht van het busongeluk vrijdagavond in het Duitse Niedernhausen, waarbij twee leerlingen van een middelbare school uit Geleen om het leven kwamen, houdt rekening met een fout van de chauffeur.

Krajicek wint 'Key Biscayne'
KEY BISCAYNE, 29 MAART. Richard Krajicek heeft zaterdag het tennistoernooi van Key Biscayne gewonnen. In de finale versloeg hij de Fransman Grosjean. Daardoor steeg Krajicek naar de vierde plaats van de wereldranglijst.

Rechtbank acht zich bevoegd
DEN HAAG, 29 MAART. De Haagse rechtbank acht zich bevoegd de strafzaken te behandelen tegen twee van drugshandel verdachte zakenlieden die volgens justitie samen met Bouterse deel uitmaken van een criminele organisatie. Dit heeft de rechtbank vanmorgen beslist.

President van Paraguay stapt op
ASUNCION, 29 MAART. President Ral Cubas Grau van Paraguay is gisternacht afgetreden. De Senaat stond al op het punt hem af te zetten na bloedige straatgevechten. Senaatsvoorzitter Gonzalez Macchia is beëdigd als nieuwe president.

Aardbeving in India: 50 doden
NEW DELHI, 29 MAART. Bij een zware aardbeving in het noorden van India zijn vannacht zeker 50 doden gevallen en tientallen mensen gewond.

Tunnelbrand
PARIJS, 29 MAART. De Italiaanse en Franse beheersmaatschappijen van de Mont-Blanctunnel zouden hun reddingsacties tijdens de brand van vorige week onvoldoende op elkaar hebben afgestemd. Vele van de inmiddels veertig slachtoffers zouden zijn gestikt in rookwolken als gevolg van een slecht werkend en verkeerd gebruikt ventilatiesysteem.

NRC Webpagina's
29 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)