U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
'Soms vernietigen zij ons'
,,Comedy komt voort uit verdriet'', zegt iemand in de RTL5-documentaire over Engelse stand-up comedy Get Up, Stand Up. Dat verklaart misschien waarom de komieken in het programma zulke trieste figuren zijn.


T V   V O O R A F :


Nachtelijk vergezicht
Hoe je in krap tien minuten een onderhoudend cultuurhistorisch betoog brengt, demonstreert Henk van Os wekelijks in zijn programma Beeldenstorm.


T V   V O O R A F :


Een liefde voor treurnis
,,Ik ga net zo lief met een snor en een pet een of andere ranzige feestavond aan elkaar lullen, als dat ik bloedserieus Hamlet sta te spelen. De ene avond speel ik klassiek Grieks drama en de volgende avond maak ik een reclamespot voor bouwmarkt Gamma. Wat mij altijd drijft is de vraag: kan ik dit ook?''


F I L M   V O O R A F :


The Thing Called Love
Nashville, waar alle serveersters, taxichauffeurs en politieagenten eigenlijk countryzangers zijn, is net Los Angeles, waar iedereen eigenlijk acteur is. Maar afgaand op The Thing Called Love (1993) van Peter Bogdanovich, is er een verschil. Kyle, één van de vier jonge mensen die naar Nashville zijn gegaan om het te gaan maken, zegt: ,,No sarcasm, that's what's so good about country music''. Hier gunnen de mensen elkaar nog succes: ,,Great song, great song'', klinkt het aan de lopende band, ook al is het lied nog zo plat.

NRC Webpagina's
6 EN 7 MAART 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)