U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Meer greep van NOS op budget omroepen
Staatssecretaris Van der Ploeg (media) ontneemt de omroepverenigingen in Hilversum de greep op 250 miljoen gulden van hun gezamenlijke budget. Daarmee wil hij dat de raad van bestuur van de NOS programma's laat maken die zich meer onderscheiden van de commerciële zenders.

Plan: school beslist zelf over computers
Scholen mogen zelf beslissen hoe ze het geld inzetten dat is bedoeld voor computers in de klas. Ze krijgen een vast bedrag per leerling. Daarmee mogen ze computers kopen, maar verplicht is dat niet.

Zelfcensuur van persclubs
Met een strak gezicht keken de oude bazen van de onderzoekscommissie voor zich uit op hun persconferentie, een week geleden.

Kijk- en luisteroproer in de studentenflat
Het heeft lang geduurd, maar vorige maand waren de Nederlandse studenten weer eens massaal verontwaardigd. Razend zelfs, zo liet het Interstedelijk Studenten Overleg ( ISO ) weten. Maar liefst 37.000 studenten dreigen namelijk het slachtoffer te worden van een plan van de Dienst Omroep Bijdrage.

Beursgang Detron voor 140 miljoen
De gang naar de Amsterdamse effectenbeurs moet telecombedrijf Detron ongeveer 140 miljoen gulden gaan opleveren. De emissie van ruim 2,1 miljoen nieuwe aandelen spekt de kas van Detron met ruim 65 miljoen gulden.

De man op locatie
Zo fel als hij de mensen voor de camera aanpakt, zo rustig praat Ton van Royen (37) over zichzelf. Over het televisievak: ,,Ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik het kan." Over zijn felheid: ,,Ik kan me echt opwinden. Vooral als ik weet dat politici iets vinden maar dat niet voor de camera zeggen."

Orde in de live-chaos
Op elk willekeurig moment van de dag zijn er tegenwoordig tussen de twintig en dertig live events op Internet. En dan hebben we het echt niet meer alleen over een chat met een onbekende acteur. Nee, tegenwoordig kun je op Internet luisteren naar en reageren op een radioprogramma voor homoseksuele bejaarden of een talkshow over de kruiswoordpuzzel van de New York Times.

2000-probleem halveert groei Zuid-Afrika
De gevolgen van de 'millenium-bug', de computerstoring die kan onstaan bij het aanbreken van het jaar 2000, zal waarschijnlijk de groei van de Zuidafrikaanse economie halveren. Dat heeft Kristina Quattek, chef- econoom van de vestiging van ING Barings in Johannesburg, gisteren gezegd bij de presentatie van een uitgebreid onderzoek over het millenium-probleem. Volgens Quattek zal het bruto binnenlands product (bbp) dit jaar groeien met 0,8 tot 1, 3 procent, onder meer doordat bedrijven investeren in oplossingen voor een veilige eeuwwisseling. Maar in 2000 zullen de gevolgen van computerstoringen bij bedrijven die niet goed voorbereid waren op de problemen de groei drukken van 2,3 naar 1,2 procent. (Reuters)

NRC Webpagina's
20 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)