U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Inflatie drijft politie-CAO op
DEN HAAG, 6 FEBR. De politie-CAO gaat de overheid mogelijk nog meer geld kosten dan eerder was berekend. Blijft de inflatie in heel 1999 zo hoog als in januari, dan moet de overheid de agenten ruim 35 miljoen gulden extra gaan betalen. De leraren, die afgelopen week ook een CAO afsloten, verliezen juist een groot deel van hun net veroverde koopkracht. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte gisteren bekend dat de inflatie in de maand januari is uitgekomen op 2,2 procent. Dat is flink hoger dan de één procent die het Centraal Planbureau eind vorig jaar raamde voor 1999.

Primakov wint macht op Jeltsin
MOSKOU, 6 FEBR. De Russische premier Jevgeni Primakov heeft zijn macht gisteren versterkt ten koste van die van de zieke president Jeltsin. Die laatste heeft zijn grondwettelijke recht om de regering te ontslaan de facto opgegeven.

Cocaïnelijn naar Friesland
DEN HAAG, 6 FEBR. De Haagse justitie denkt in haar onderzoek naar het drugskartel van Suriname te zijn gestuit op een cocaïnelijn tussen Paramaribo en Friesland, waarbij cocaïne in graafmachines zat verstopt die via Zuid-Amerika naar Friesland werden vervoerd.

Patijn: excuses na informatiestop
AMSTERDAM, 6 FEBR. Burgemeester Patijn en brandweercommandant H. Ernst hebben alle werknemers van de Amsterdamse brandweer een excuusbrief gestuurd. Zij betreuren het dat een informatiestop over de Bijlmerramp die Patijn woensdag afkondigde de ongerustheid bij brandweerlieden mogelijk heeft vergroot.

Herfkens wil nu 50 landen helpen
DEN HAAG, 6 FEBR. Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) wil het aantal landen waarmee Nederland een bilaterale ontwikkelingsrelatie heeft niet tot twintig beperken, zoals zij vorig najaar aankondigde, maar tot vijftig. Naast de structurele bilaterale hulp voor twintig van de allerarmste landen zou zij nog dertig iets minder arme landen willen helpen.

Toon Kortooms overleden
ROTTERDAM, 6 FEBR. In zijn woonplaats Bloemendaal is gisterochtend de schrijver Toon Kortooms op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn romans Beekman en Beekman en Help! De dokter verzuipt, dat ook met veel succes is verfilmd, behoren tot de best verkochte Nederlandse boeken.

Tyson: 1 jaar cel
ROCKVILLE, 6 FEBR. De Amerikaanse bokser Mike Tyson is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, wegens openbare geweldpleging.

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)