U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet: nieuw ruimtelijk beleid
DEN HAAG, 23 JAN. Het kabinet heeft gisteren een nieuw ruimtelijk beleid aangekondigd. In plaats van een tamelijk strakke scheiding tussen stad en platteland wil het de ontwikkeling toestaan van enkele corridors langs een handvol economische slagaders. Dit blijkt uit een nota getiteld 'De ruimte van Nederland', die minister Pronk (VROM) gisteren heeft gepresenteerd.

DNB vertraagde benoeming
ROTTERDAM, 23 JAN. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft afgelopen zomer tegengehouden dat H. Smits al per 1 januari 1999 zou aantreden als topman van de Rabobank. Volgens de toezichthouder op het bankwezen was Smits op die datum nog niet ervaren genoeg om die toppositie te bekleden. De benoeming was aan de orde omdat de huidige voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, H. Wijffels, per 1 januari voorzitter zou worden van de Sociaal Economische Raad (SER). Uiteindelijk ging DNB akkoord met een begindatum van 15 maart.

Hermans komt met nieuw bod onderwijs-CAO
DEN HAAG, 23 JAN. Minister Hermans (onderwijs) heeft de onderwijsvakbonden gisteren uitgenodigd voor een CAO-gesprek begin volgende week. Hij zal dan met een nieuw loonbod komen voor een arbeidsovereenkomst die te vergelijken zou zijn met de onlangs afgesloten politie-CAO.

Kompels staken acties Roemenië
RAMNICU VALCEA, 23 JAN. De Roemeense mijnwerkers hebben gisteravond hun acties beëindigd en zijn naar huis gegaan. De regering van Roemenië heeft op het laatste moment met de opstandige mijnwerkers een akkoord bereikt over het openhouden van twee kolenmijnen en over hun lonen.

Studenten kiezen niet voor exact
AMSTERDAM, 23 JAN. Studenten kiezen voor andere studies dan exacte omdat ze daarmee meer carrièrekansen denken te hebben. De overheid kan het animo voor exacte studies nauwelijks vergroten, blijkt uit een onderzoek dat volgende week wordt gepresenteerd.

Broer Hussein geen kroonprins
AMMAN, 23 JAN. De broer van koning Hussein van Jordanië, de 51-jarige prins Hassan ibn Talal, is niet langer kroonprins. Dat heeft de koning, die net terug is uit de VS na een kankerbehandeling, gisteren laten weten. Hussein (63) zou nu een zoon als kroonprins willen aanstellen.

Iraniërs zonder vergunning weg
DEN HAAG, 23 JAN. Iraanse asielzoekers die nog geen permanente verblijfsvergunning hebben, worden teruggestuurd naar hun land als er geen belangrijke redenen zijn om nog langer uitstel van vertrek te verlenen.

Krajicek verliest van Z-Afrikaan
MELBOURNE, 23 JAN. Richard Krajicek is gisteren in de derde ronde van de Open Australische tenniskampioenschappen uitgeschakeld. Hij verloor in vijf sets van de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira.

Motie voor einde afzetting Clinton
WASHINGTON, 23 JAN. De prominente Democratische senator Robert C. Byrd zal begin volgende week een motie indienen om het impeachment-proces van president Clinton te beëindigen. Hij acht het uitgesloten dat 67 senatoren, het aantal dat de grondwet vereist, voor afzetting zullen stemmen.

NRC Webpagina's
23 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)