U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Bureaucratie drijft zieken naar de WAO'
DEN HAAG, 21 JAN. Het aan werk helpen van zieke werknemers wordt nodeloos vertraagd door administratieve handelingen. Dat vergroot de instroom in de WAO. Arbodiensten, die zieke werknemers begeleiden, willen daarom af van de 'reïntegratieplannen' die zij verplicht moeten opstellen voor zieke werknemers.

Conflict over Duits kernafval escaleert
PARIJS/LONDEN/BERLIJN, 21 JAN. Tussen Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland bestaat toenemende onenigheid over het Duitse plan de opwerking van kernafval bij fabrieken in het Britse Sellafield en het Franse La Hague binnen een jaar te staken. De Franse premier Jospin eist van Duitsland een ,,gepaste schadeloosstelling'' daarvoor. Duitsland levert het Franse opwerkingsbedrijf Cogema 20 procent van zijn omzet.

Politici pas na verkiezing naar Bijlmerverhoor
DEN HAAG, 21 JAN. De parlementaire-enqutecommissie Bijlmerramp begint pas na de verkiezingen voor de Provinciale Staten, op 3 maart aanstaande, met het verhoren van (oud)-bewindslieden. Daarmee wijkt de commissie af van haar aanvankelijke voornemen om de verhoren, die volgende week woensdag beginnen, in korte tijd af te ronden.

Geweld verspreidt zich over Molukken
JAKARTA, 21 JAN. Bij gevechten tussen christenen en moslims in de Molukken zijn inmiddels zeker 24 doden gevallen. Vandaag was Ambon, hoofdstad van het gelijknamige eiland, voor de derde achtereenvolgende dag het toneel van grootschalige gewelddadigheden.

Peper draagt Opstelten voor voor Rotterdam
DEN HAAG, 21 JAN. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) heeft de Utrechtse burgemeester mr. I.W. Opstelten (VVD) voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Het kabinet bespreekt de voordracht morgen voor de eerste maal. De benoeming wordt volgende week vrijdag verwacht.

NAVO vergroot druk op Milosevic
BRUSSEL, 21 JAN. De NAVO heeft gisteren besloten haar militaire aanwezigheid in de buurt van Joegoslavië op te voeren in verband met de crisis in Kosovo. Acht NAVO-schepen worden naar de Adriatische Zee gestuurd, waaronder een Nederlandse fregat. Ook zijn extra vliegtuigen naar Italië gestuurd, waaronder acht Nederlandse F16's.

Fiets vermist meisje gevonden
MAARN, 21 JAN. De politie heeft gisterenmiddag in de bossen bij Maarn de fiets en rugzak gevonden van de vermiste 13-jarige Sybine Jansons. De politie houdt rekening met een misdrijf.

Leider Britse liberalen stapt op
LONDEN, 21 JAN. Paddy Asdown, leider van de Britse Liberal Democrats, legt na de Europese verkiezingen in juni zijn partijleiderschap en lidmaatschap van het parlement neer.

Grote fusie van energiebedrijven
ROTTERDAM, 21 JAN. De energie-distributiebedrijven Pnem/Mega groep (Noord-Brabant en Limburg) en Edon (Groningen, Drenthe en Overijssel) fuseren tot één bedrijf onder de naam Newco, dat marktleider in Nederland wordt.

Pensioenplan in Brazilië aanvaard
BRASILIA, 21 JAN. Het Braziliaanse parlement heeft gisteren ingestemd met een pensioenplan van de regering, dat een belangrijk onderdeel vormt van de economische hervormingen.

ASML op verlies
AMSTERDAM, 21 JAN. ASM Lithography, toeleverancier van de chipindustrie, is in het afgelopen halfjaar in de rode cijfers beland. Ook voor de komende zes maanden verwacht het bedrijf geen winst te maken.

NRC Webpagina's
21 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)