U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Subsidie voor 'corrumperende' wegenbouwer
ROTTERDAM, 9 JAN. Het departement van Ontwikkelingssamenwerking in Den Haag heeft een Nederlandse aannemer die twee jaar geleden door de Tanzaniaanse regering van corruptie is beschuldigd, vorig jaar opnieuw miljoenen indirecte subsidie verschaft voor de aanleg van wegen in Tanzania.

Kok: lagere looneis van politie en onderwijs
DEN HAAG, 9 JAN. De politie- en onderwijsbonden moeten wegens lager uitgevallen inflatie hun looneisen naar beneden bijstellen. Mocht de inflatie toch weer stijgen, dan kan dat later weer in de lonen worden gecompenseerd. Dit zei minister-president Kok gisteren op de persconferentie na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad.

Opnieuw forse winst Wall Street
NEW YORK, 9 JAN. De Dow Jones-index op de New-Yorkse effectenbeurs is gisteren met 105,56 punten (1,1 procent) gestegen tot 9.643,32. Daarmee werd het recordslot van afgelopen woensdag (9.544,97) ruimschoots overtroffen. Over de eerste week van het nieuwe jaar boekte het koersgemiddelde een forse winst van 462 punten (5 procent). De beurs putte vertrouwen uit de maandcijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Van Maaren naar Leeuwarden
DEN HAAG, 9 JAN. Mevr. L.B.M. van Maaren-van Balen (52) wordt de nieuwe burgemeester van Leeuwarden. Het kabinet besloot haar gisteren voor te dragen voor benoeming. Van Maaren is nu nog burgemeester van Weert. Zij volgt in Leeuwarden H.H. Apotheker op, die minister van Landbouw werd.

Ontslagen na omkoping IOC
SALT LAKE CITY, 9 JAN. Voorzitter Frank Joklik en vice-voorzitter Dave Johnson van het olympische organisatiecomité van Salt Lake City zijn gisteren vrijwillig teruggetreden. Zij voelen zich verantwoordelijk voor het omkopen van IOC-leden door commissieleden uit Salt Lake City. De Amerikaanse stad is door de IOC gevraagd de Winterspelen van 2002 te organiseren.

Disney haalt video's terug
LOS ANGELES, 9 JAN. De Disney-filmfabriek haalt 3,6 miljoen video's van de tekenfilm The Rescuers terug uit de Amerikaanse winkels, omdat een grappenmaker twintig jaar geleden aan de 110.000 beeldjes van de tekenfilm twee beeldjes met de foto van een naakte vrouw heeft toegevoegd. Ze bleven altijd onopgemerkt omdat ze niet zichtbaar zijn als de film op normale snelheid gedraaid wordt. Disney wil niet zeggen wat de operatie kost.

NRC Webpagina's
9 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)