U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Desi Bouterse en Wijdenbosch moeten getuigen
DEN HAAG, 6 JAN. De Haagse rechtbank heeft de Surinaamse president J. Wijdenbosch en Adviseur van Staat D. Bouterse gedagvaard om nog deze maand verplicht als getuige te verschijnen voor verhoor door de rechter-commissaris. De twee behoren tot een groep van in totaal zeventien Surinamers die als getuige zijn gedagvaard om een verklaring af te leggen in de zaak tegen de van grootschalige drugshandel verdachte D. Bouterse. De Haagse rechtbank wil door de dagvaarding de Surinamers nog een laatste kans geven hun mening over de verdenkingen te uiten.

Teakpolis OHRA fors bekritiseerd
WAGENINGEN, 6 JAN. Beleggers die een 'Teakwood rendementpolis' van verzekeraar OHRA hebben gekocht maken een goede kans dat deze overeenkomst voor de rechter ontbonden kan worden, omdat de voorspelde rendementen onjuist zijn onderbouwd. Dat betoogt de Wageningse bosbouwdeskundige ir. P. Romeijn, die vanmiddag promoveert op een proefschrift over deze zaak. OHRA bracht de polis in 1993 op de markt, samen met het Wereldnatuurfonds (WNF). Na investeringen in teakplantages in Costa Rica zou het hout twintig jaar later rendementen van 14 tot 18 procent kunnen opleveren.

EZ-topman ziet barrières voor eenheid EU
DEN HAAG, 6 JAN. Gebrek aan eenheid in de stelsels voor sociale zekerheid en pensioenen vormt een barrière voor verdere economische integratie binnen de Europese Unie. Dit schrijft dr. S. van Wijnbergen, secretaris-generaal van Economische Zaken, in het nieuwsjaarsartikel voor het economenblad ESB.

VS in de lucht slaags met Irak
WASHINGTON, 6 JAN. Vier Amerikaanse vliegtuigen hebben gisteren boven Irak het vuur geopend op Iraakse toestellen die op instructie van het regime in Bagdad het vliegverbod in de zuidelijke No-flyzone trotseerden.

Miljardengevecht om telefonie
LONDEN, 6 JAN. Het Britse Vodafone (mobiele telefonie) heeft een miljardengevecht ontketend door zich na het Amerikaanse Bell Atlantic op te werpen als kandidaat voor de overname van concurrent Airtouch. Vodafone is het moederbedrijf van het Nederlandse Libertel.

Petrucciani (36) overleden
PARIJS, 6 JAN. De Franse jazzpianist Michel Petrucciani is vanmorgen in een ziekenhuis in New York overleden aan de gevolgen van een acute longontsteking. Hij was 36 jaar.

Shahak stelt zich kandidaat
TEL AVIV, 6 JAN. De voormalige chef-staf van de Israelische strijdkrachten Amnon Lipkin-Shahak heeft zich vandaag kandidaat gesteld voor het premierschap. Hij zal het bij de verkiezingen van 17 mei opnemen tegen de zittende premier, Benjamin Netanyahu.

Weer bomalarm bij McDonald's
HELMOND, 6 JAN. Bij een filiaal van McDonald's in Helmond is vanmorgen een bommelding binnengekomen. Personeel van een ander restaurant van dezelfde keten in Eindhoven ontdekte in het toilet een verdacht pakketje. De afgelopen dagen zijn meerdere filialen van McDonald's het doelwit geweest van (loze) bommeldingen.

'Barney' trekt miljoen kijkers
HILVERSUM, 6 JAN. Ruim een miljoen Nederlandse televisiekijkers hebben gisteravond naar de dartswedstrijd tussen Raymond van Barneveld en de Schot Les Wallace gekeken. 'Barney' drong door tot de kwartfinales van het wereldkampioenschap.

Edward trouwt
LONDEN, 6 JAN. De 34-jarige Britse prins Edward, de jongste zoon van koningin Elizabeth, treedt binnenkort in het huwelijk. Edward trouwt met de 33-jarige Sophie Rhys-Jones, een pr-functionaris met wie hij een langdurige verhouding had.

NRC Webpagina's
6 JANUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)