U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Herziening besluit over Pinochet
LONDEN, 17 DEC. De kansen dat de Chileense ex-dictator Augusto Pinochet naar zijn eigen land kan terugkeren zijn vanochtend gestegen. De rechtskamer van het Britse Hogerhuis, de Law Lords, zal opnieuw bezien of Pinochet immuun is tegen rechtsvervolging of niet.

Agneskerk stuurt hongerstakers weg
DEN HAAG, 17 DEC. Het parochiebestuur van de Haagse Agneskerk heeft de 130 hongerstakers opgedragen hun dossiers te overhandigen aan staatssecretaris Cohen (Justitie) en voor twaalf uur vanavond de kerk te verlaten. Het bestuur is van mening dat de hongerstaking niet langer meer geoorloofd is omdat de staatssecretaris gisteravond heeft toegezegd dat voor 1 februari niemand uitgezet zal worden. Daarmee vervalt de reden voor kerkasiel.

Israel in april naar stembus
TEL AVIV, 17 DEC. Israels premier Netanyahu heeft gisteravond het startsein gegeven voor vervroegde verkiezingen. Vooruitlopend op een parlementaire nederlaag, komende maandag, zei hij gisteravond ,,in dat geval het initiatief te nemen tot vervroegde verkiezingen''. De kans dat Netanyahu maandag een motie van wantrouwen zal overleven wordt in de wandelgangen van de Knesset bijzonder laag aangeslagen. Ook Netanyahu weet volgens ingewijden dat hij zijn parlementaire meerderheid heeft verloren.

Weer gevechten in Jakarta
JAKARTA, 19 DEC. Vandaag zijn opnieuw hevige gevechten uitgebroken tussen studenten en oproerpolitie in de Indonesische hoofdstad Jakarta. De politie schoot met rubberkogels om te verhinderen dat studenten het parlement binnendrongen. Ook zou met molotovcocktails zijn gegooid. President Habibie waarschuwde vanochtend voor ,,desintegratie van het land'' indien de protesten aanhouden.

VVD: wel tunnel voor HSL, maar goedkoper
DEN HAAG, 17 DEC. De VVD-fractie in de Tweede Kamer houdt vast aan een goedkopere tunnel voor de hogesnelheidslijn onder het Groene Hart. Maar de fractie steunt een motie van die strekking van oppositiepartij CDA niet.

Dodental van ingestorte flat Rome stijgt tot 23
ROME, 17 DEC. Het aantal dodelijke slachtoffers na de instorting dinsdagnacht van een flat in Rome is vanmorgen opgelopen naar 23. Vermoed wordt dat er nog een aantal slachtoffers onder het puin liggen. Gistermiddag werd een echtpaar levend onder de stukken beton vandaan gehaald, maar volgens de politie is de kans klein dat er nog meer overlevenden worden gevonden.

Overname KBB mag doorgaan
ROTTERDAM, 17 DEC. De overname van het Bijenkorf-concern (KBB) door Vendex hoeft niet te worden stilgelegd. Dat oordeelde de rechter in Rotterdam vanochtend in het kort geding van MKB-Nederland en enkele winkeliersverenigingen tegen de NMa, die de overname goedkeurde.

NRC Webpagina's
17 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)