U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
ABN Amro - Financieel testcentrum
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sharon: gebied 'pakken' op Jordaanoever
TEL AVIV, 16 NOV. De Israelische minister van Buitenlandse Zaken, Ariel Sharon, heeft gisteravond de kolonisten aangemoedigd zoveel mogelijk heuveltoppen op de nog bezette delen van de Westelijke Jordaanoever ,,te pakken'' voordat deze in Palestijnse handen overgaan.

Tabaksector schikt voor 400 mld
NEW YORK, 16 NOV. Acht Amerikaanse staten hebben met de tabaksindustrie een schikking getroffen ter grootte van 206 miljard dollar, bijna 400 miljard gulden, te betalen over een periode van vijfentwintig jaar. De tabaksindustrie vrijwaart zich hiermee van rechtsvervolging door de overheden van acht staten.

Haags tribunaal: celstraf Kroaat en twee moslims
DEN HAAG, 16 NOV. Het tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië heeft vanochtend twee moslims en een Kroaat tot celstraffen van zeven tot twintig jaar veroordeeld wegens misdaden begaan tegen Bosnische Serviërs in 1992.

Indonesië eerder naar de stembus
JAKARTA, 16 NOV. De presidentsverkiezingen in Indonesië zullen worden vervroegd van december naar juli volgend jaar. Dat heeft de Indonesische president Habibie vandaag bekend laten maken.

Dode bij aanslag in Zuid-Libanon
SAIDA, 16 NOV. Bij een bomaanslag in het door Israel bezette zuiden van Libanon is vanmorgen een Israelische militair gedood en zijn vijf anderen gewond geraakt. De aanslag is waarschijnlijk een vergeldingsactie voor eerdere Israelische raketaanvallen op Libanon.

'Geen berechting van Bouterse'
DEN HAAG, 16 NOV. Het openbaar ministerie in Suriname zegt niet op de hoogte te zijn van plannen van de verdediging van Desi Bouterse om hem in eigen land voor drugshandel te laten berechten. Daarmee zou men berechting in Nederland onmogelijk willen maken.

Meer geld voor economie Japan
TOKIO, 16 NOV. De Japanse regering heeft vanmorgen het grootste economische steunpakket uit de geschiedenis bekendgemaakt: 24 biljoen yen (380 miljard gulden). Het bedrag is veel hoger dan de ruim 17 biljoen yen waarover de regerende LDP donderdag overeenstemming bereikte.

Van Rij nieuwe voorzitter CDA
WASSENAAR, 16 NOV. M. van Rij wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van het CDA. Hij volgt Hans Helgers op die komend jaar terugtreedt.

Clubkaart
ZEIST, 16 NOV. De persoonsgebonden clubcard kan niet per 1 augustus worden ingevoerd in het betaald voetbal. Dat is de uitkomst van een in opdracht van het ministerie van VWS opgesteld rapport. De kaart kan in de huidige vorm geen bijdrage leveren aan het terugdringen van vandalisme in de stadions.

Vrouw topman Philips mishandeld
ROTTERDAM, 16 NOV. De 62-jarige Hansje Raatjes, echtgenote van president-directeur van Philips C. Boonstra, is volgens justitie in Rotterdam vermoedelijk het slachtoffer geworden van een criminele afrekening. De vrouw werd afgelopen vrijdagavond zwaar gewond en ernstig onderkoeld door een automobilist gevonden vlakbij de strandboulevard in Hoek van Holland.

VVD'er Van Baalen wil toch naar Tweede Kamer
DEN HAAG, 16 NOV. Hans van Baalen is van plan de eerstvolgende VVD-Kamerzetel die vrijkomt in te nemen. Dit zeggen Haagse VVD'ers nu de brief aan rechts-extremist Joop Glimmerveen, die afgelopen voorjaar de VVD-campagneleider tot aftreden dwong, een vervalsing blijkt te zijn.

NRC Webpagina's
16 NOVEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)