U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Vandaag is het de Dag voor de Geestelijke Gezondheid. Het thema is 'angsten en fobieën'. In de uitzending gesprekken met campagne-coördinator Marcel Vergeer en dr. Hoevenaars, psycholoog en directeur van de angst-polikliniek van de Universiteit Utrecht. Verder aandacht voor tandarts-angst en hoe je er af kan komen; en een reportage over het 'Maatjesproject' van de Stichting Vriendendienst in Amsterdam, dat mensen met een psychiatrisch probleem uit hun isolement probeert te halen door ze te koppelen aan iemand met wie ze dingen kunnen ondernemen. Het project viert deze week zijn vijfjarig jubileum. Radio 5, 14.02-15.00u.

Het Studiehuis. Teleac biedt op radio en Internet leerbronnen aan voor het maken van profielwerkstukken door leerlingen in bovenbouw van HAVO en VWO. Vandaag in het kader van Economie en Maatschappij een discussie tussen drie voor- en drie tegenstanders van de invoering van de euro. Radio 5, 15.30-16.00u.

Het Roze Rijk. Het Europees Parlement heeft kandidaat-EU-leden laten weten dat ze niet mogen toetreden als zij hun discriminerende wetsbepalingen ten aanzien van homoseksuelen niet schrappen. Ook EU-voorzitter Oostenrijk, dat verschillende leeftijdsgrenzen hanteert voor homo- en heteroseksueel contact, werd op de vingers getikt. Een gesprek met Hein Verkerk, medewerker van GroenLinks in het Europarlement. Radio 5, 18.02-18.45u.

Avondconcert - Opera live. Vanavond de opera Liden Kirsten van Johan Peter E. Hartmann met het orkest van de Deense Opera o.l.v. Michael Schonwandt. Met Poul Eliming (tenor), Inger Dam Jensen (sopraan), Kirsten Dolberg (alt), Radio 4, 19.04-23.00u.

Music@ncrv.nl. Met vandaag de nieuwe cd van An Pierlé, de Belgische Tori Amos, op het Haagse Crossing Border Festival. Radio 2, 19.04-22.04u.

Volgspot Live. Met optredens van de groep van Marcel de Groot, die een aantal nummers brengt uit zijn nieuwe theaterprogramma Open Boek; en The Scene die nummers speelt van hun nieuwste cd Marlene, die minder hard, minder electrisch en meer strijkers bevat dan voorgaande albums. En verder: het Rotterdamse trio De Flamingo's, en het Braziliaanse duo Rosanna en Zelia. Radio 2, 22.00-24.00u.

ZONDAG

O.V.T. Met de column van journalist en radencommunist Cajo Brendel. Verder over de geschiedenis van de geluidshinder in Nederland, en om 11.25 De Achterhoek der Aarde. Slot van een zesdelige serie over de geschiedenis van West Nieuw-Guinea, het huidige Irian Jaya. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-Middagjournaal. Om 13.30 een gesprek met de VVD- fractieleider Hans Dijkstal, over de deelname van Nederland aan luchtacties in Kosovo, de afloop van het Schipholdebat, het socialisme in Europa na de Duitse verkiezingen en het asielbeleid. Radio 1, 12.07-14.40u.

NPS Thema. Over Röntgen en Grieg. De twee componisten onderhielden een uitgebreide correspondentie. In 1891 ontmoetten de families Röntgen en Grieg elkaar in Noorwegen, in Griegs villa Troldhaugen. Radio 4, 15.15-16.30u.

Volgspot. Gast is acteur Carol van Herwijnen, die vertelt over zijn rol als generaal Ezra Mannon in Rouw past Elektra van Eugene O'Neill. Deze voorstelling gaat op 17 oktober bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen in première. Radio 1, 00.02-01.00u.

NRC Webpagina's
10 EN 11 OKTOBER


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)