U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderzoek afzetting Clinton stap verder
WASHINGTON, 6 OKT. De Commissie voor Justitie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren de impeachment van president Clinton een stap dichterbij gebracht. De commissie stemde voor de instelling van een formeel onderzoek naar de vraag of de president afgezet moet worden voor zijn gedrag in de affaire-Lewinsky en mogelijk ook in andere schandalen.

'Emissie Fortis bewust getorpedeerd'
ROTTERDAM, 6 OKT. De aandelenemissie van bank en verzekeraar Fortis Amev is gisteren opzettelijk getorpedeerd door enkele grote beleggers. Door een plotselinge koersval tegen het einde van de beurshandel werd het concern gedwongen de emissie af te blazen. Volgens bronnen in de financiële wereld speculeerden grote financiële partijen op een koersdaling na de emissie. Zeker één institutionele belegger kreeg spijt van zijn inschrijving op de nieuwe aandelen, waardoor hij poogde de emissie te laten mislukken door op grote schaal aandelen te verkopen. ,,In een aandelenmarkt waar de vraag niet meer zo groot is, kunnen dergelijke spelletjes worden gespeeld'', stelt een insider.

Europarlement: onschendbaarheid Le Pen opgeheven
STRAATSBURG, 6 OKT. Het Europees Parlement heeft vanmorgen de onschendbaarheid van Jean-Marie Le Pen opgeheven. Hierdoor kan de Franse rechts-extremistische leider en Europarlementariër in Duitsland worden vervolgd voor zijn opmerking dat de massamoord op joden niet meer was dan een ,,detail van de geschiedenis''. Le Pen zou dit gezegd hebben in München bij de presentatie van een aan hem gewijde biografie.

Samenwerking in stroomdistributie
EINDHOVEN, 6 OKT. Energiedistributeur Pnem/Mega (Noord-Brabant en Limburg) en de Zeeuwse elektriciteitsproducent EPZ gaan nauw samenwerken. EPZ voert een ingrijpende reorganisatie door, waardoor 400 van de 1.500 arbeidsplaatsen wegvallen.

Eigen CAO voor ziekenhuizen
DEN HAAG, 6 OKT. Ziekenhuizen gaan voor hun personeel een aparte CAO afsluiten. Ze willen daarvoor niet langer afhankelijk zijn van de Nederlandse Zorgfederatie (NZf). Dit heeft het bestuur van de NVZ (vereniging van ziekenhuizen) besloten.

Vriesekoop maakt mogelijk rentree
ROTTERDAM, 6 OKT. Tafeltennisster Bettine Vriesekoop (37) beslist morgen of zij het verzoek van bondscoach Engel zal honoreren zich nog één keer beschikbaar te stellen voor het Nederlandse team. Vriesekoop studeert en traint nog slechts één keer per week.

Defensie wil burger- en militair personeel vaker uitwisselen
DEN HAAG, 6 OKT. Burger- en militair personeel zal vaker worden uitgewisseld tussen de verschillende onderdelen van de krijgsmacht. Dit is volgens minister De Grave nodig om verkokering en het ontstaan van eigen culturen tegen te gaan.

NRC Webpagina's
6 OKTOBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)