U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overnamestrijd om Bijenkorf-concern
ROTTERDAM, 29 SEPT. Met een bod van 1,9 miljard gulden heeft het kledingconcern WE International, eigenaar van de Hij- en Zij-modewinkels, een biedingsstrijd ontketend om Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB). Het bod ligt 200 miljoen gulden boven het bedrag dat Vendex (onder meer Vroom & Dreesmann, Kijkshop, Prénatal) in februari van dit jaar heeft geboden.

Albanese premier neemt ontslag na rellen oppositie
TIRANA, 29 SEPT. Premier Fatos Nano van Albanië is gisteravond afgetreden. In zijn ontslagbrief schreef hij niet in staat te zijn zijn regering te hervormen. Het ontslag komt twee weken na heftige rellen, veroorzaakt door de oppositie. Die begroette Nano's besluit gisteravond met een vreugdevuur op straat.

'Geen doofpot bij zaak-Srebrenica'
DEN HAAG, 29 SEPT. Defensie heeft geen informatie achtergehouden over de val van Srebrenica in juli 1995 of over de nasleep daarvan. In het algemeen heeft het ministerie naar behoren meegewerkt aan informatiewinning en onderzoeken naar de val van de moslim-enclave en de rol van Dutchbat.

SPD gaat vrijdag met Groenen over coalitie praten
BERLIJN, 29 SEPT. De toekomstige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) wil vrijdag in Bonn met de Groenen onderhandelingen beginnen over een nieuw te vormen regering. Schröder hoopt in oktober al een nieuwe coalitie rond te hebben.

Schröder morgen naar Parijs
PARIJS, 29 SEPT. Tot opluchting van de Franse regering heeft Gerhard Schröder toch Parijs uitgekozen voor zijn symbolische eerste buitenlandse reis na zijn verkiezingsoverwinning. Gezien de sympathieën voor de sociaal-democratie van de Britse minister-president Blair had men in Frankrijk gespeculeerd over een eerste Schröder-bezoek aan Londen. Maar het wordt morgen lunchen op het Elysée bij president Chirac, gevolgd door een gesprek en een diner bij premier Jospin.

Nieuwe top Israel en Palestijnen
WASHINGTON, 29 SEPT. De Israelische premier, Benjamin Netanyahu, en de Palestijnse leider, Yasser Arafat, zijn het er gisteren over eens geworden om half oktober tijdens een nieuwe topontmoeting in Washington te proberen de laatste details van een akkoord over een Israelische troepenterugtrekking op de Westelijke Jordaanoever te regelen.

Soedan: Oeganda doet inval
NAIROBI, 29 SEPT. Soedan heeft een algehele mobilisatie afgekondigd om ,,een Oegandese invasie in Zuid-Soedan af te slaan''. Volgens Oegandese militaire bronnen bombardeerde een Soedanese Antonov gisteren het dorpje Bukaka in het westen van Oeganda.

Scholen willen register pedofielen
ROTTERDAM, 29 SEPT. De schoolleiders van zowel middelbare als basisscholen zijn voorstander van een vertrouwelijk register waarin veroordeelde pedofielen worden opgenomen. Zo moeten schoolhoofden bij twijfel de antecedenten van een sollicitant kunnen opvragen om ontucht met leerlingen te voorkomen.

Utrecht verbiedt avondvoetbal
UTRECHT, 29 SEPT. FC Utrecht mag geen wedstrijden meer in de avonduren spelen. Ook komt er een alcoholverbod tijdens alle thuiswedstrijden. Burgemeester I. Opstelten heeft dit gistermiddag besloten na overleg met politie en justitie.

NRC Webpagina's
29 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)