U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Cijfers Schiphol Jorritsma onjuist
ROTTERDAM, 11 SEPT. De geluidshinder rond Schiphol zal volgend jaar aanzienlijk groter zijn dan toenmalig minister van Verkeer en Waterstaat Jorritsma de Tweede Kamer eerder dit jaar voorspiegelde. Dit blijkt uit het Gebruiksplan 1999 dat de luchthaven Schiphol deze week ter goedkeuring aan Jorritsma's opvolger Netelenbos heeft gestuurd.

Koers dollar op dieptepunt, beurzen lager
AMSTERDAM, 11 SEPT. De politieke onrust in de Verenigde Staten heeft gezorgd voor nieuwe dalingen op de beurzen en een val van de dollar naar het laagste peil in anderhalf jaar. De AEX-index van de Amsterdamse beurs dook vanochtend onder de 1000 punten.

Communisten Rusland aan roer economie
MOSKOU, 11 SEPT. In de strijd tussen de Doema en het Kremlin hebben de communisten niet alleen hun opponent Tsjernomyrdin als regeringsleider van het toneel gestoten, ze hebben zich vandaag ook verzekerd van zeggenschap over de economie in het toekomstige kabinet van de compromisfiguur Jevgeni Primakov.

Talibaan geven doden van Iraanse diplomaten toe
NEW DELHI, 11 SEPT. De spanningen tussen Iran en de Talibaan-beweging in Afghanistan zijn sterk opgelopen na de vondst van de lijken van negen Iraanse diplomaten in de buurt van de stad Mazar-i-Sharif. De Talibaan hebben gisteren toegegeven dat de diplomaten, die sinds 8 augustus werden vermist, door Talibaan-milities zijn gedood na de verovering van de stad.

Struycken krijgt van rechter gelijk
ROTTERDAM, 11 SEPT. Het Nederlands Architectuurinstituut heeft een lichtkunstwerk van Peter Struycken in de wandelgang van het Rotterdamse instituut 'misvormd' door op die plek beschilderde doeken te hangen. Tot die conclusie kwam de Rotterdamse rechtbankpresident J.Mendlik in het kort geding dat Struycken had aangespannen tegen het NAi.

Hamas: wraak voor dood leiders
JERUZALEM/GAZA, 11 SEPT. De geestelijke leider van de moslim-fundamentalistische Hamasbeweging, de Palestijnse sjeik Ahmed Yassin, heeft vanmorgen ,,geweld zonder einde'' aangekondigd tegen Israel. Israelische militairen schoten gisteren twee leiders van de beweging dood.

Orgaandonatie vaak geweigerd
GRONINGEN, 11 SEPT. Nabestaanden van mensen die in een ziekenhuis overlijden geven in 73 procent van de gevallen geen toestemming voor orgaandonatie door de overledene. Wetenschappers schatten dit percentage tot nu toe op hooguit 30 à 40.

Akkoord bereikt bij Northwest
NEW YORK, 11 SEPT. Northwest Airlines, de Amerikaanse partner van de KLM, heeft gisteren met zijn stakende piloten een akkoord bereikt. Het bedrijf hoopt over drie of vier dagen zijn vluchten te hervatten.

NRC Webpagina's
11 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)