U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Economische dictatuur'
MOSKOU, 4 SEPT. Mocht de radicale Doema in Rusland alsnog instemmen met de voordracht van Viktor Tsjernomyrdin voor de post van premier, dan krijgt het land een ,,economische dictatuur'' met ,,ijzeren discipline''. Dat heeft de kandidaat-premier vanmorgen gezegd bij de bekendmaking van een reddingsplan voor de ineenzijgende Russische economie. Tsjernomyrdin sprak zich uit voor zware staatsbemoeienis om de vrije-markteconomie te redden.

'Grotere rol parlement op Derde Dinsdag'
DEN HAAG, 4 SEPT. Oud-Kamervoorzitter Anne Vondeling wilde in de jaren zeventig het parlement op Prinsjesdag een grotere rol geven. De PvdA'er wilde dat bij de vergadering van de Staten-Generaal in de Ridderzaal, waarbij de koningin de troonrede voorleest, duidelijker wordt dat het parlement gastheer is. Zo zou de koningin de troonrede moeten uitspreken met de ministers om haar heen en de parlementariërs tegenover haar.

Toekomstplannen nieuwe luchthaven verdelen politiek
DEN HAAG, 4 SEPT. De politieke partijen in Den Haag hebben sterk verdeeld gereageerd op vier gisteren gepubliceerde rapporten over de opvang van de aanhoudende groei van de luchtvaart. Op grond van deze rapporten zal het kabinet later dit jaar besluiten of die groei het beste op Schiphol zelf kan worden verwerkt dan wel op een nieuwe luchthaven in Flevoland, op de nog te bouwen Tweede Maasvlakte of op een kunstmatig eiland in de Noordzee.

Duisenberg krijgt hoge Franse onderscheiding
PARIJS, 4 SEPT. De president van de Europese Centrale Bank, de Nederlander W.F. Duisenberg, krijgt een hoge Franse onderscheiding. Hij wordt commandeur in het Légion d'Honneur. De bijbehorende versierselen zullen hem in Den Haag worden opgespeld door de Franse ambassadeur.

Raket was volgens N-Korea satelliet
TOKIO, 4 SEPT. Noord-Korea zegt dat het afgelopen maandag een satelliet heeft gelanceerd, die onder andere lofzangen op de komende president Kim uitzendt. Westerse bronnen hadden verklaard dat de lancering, over Japan heen, vermoedelijke een ballistische raket betrof.

Onderzoek naar Hawk en kanker
DEN HAAG, 4 SEPT. Staatssecretaris Van Hoof (Defensie) laat een nationaal onderzoek instellen naar het mogelijke verband tussen radarstraling van het Hawk-luchtafweersysteem en kanker. Hij zoekt voor dit onderzoek naar samenwerking met België.

Turkse crimineel blijft in Duitsland
MšNCHEN, 4 SEPT. Een in Duitsland wonende 14-jarige Turkse crimineel en zijn ouders mogen het land niet worden uitgezet. Een federale Duitse rechtbank heeft dit vanmorgen bepaald en daarmee een eerder vonnis vernietigd. De rechter noemde het onredelijk het hele gezin uit te zetten wegens het criminele gedrag van de zoon.

Clinton: affaire was vergissing
DUBLIN, 4 SEPT. President Clinton heeft voor het eerst gezegd dat hij 'spijt' heeft van zijn affaire met Monica Lewinsky. Hij sprak ook van 'een ernstige vergissing'. Hij reageerde op kritiek van de Democratische senator Lieberman, die de president gisteren 'immoreel' gedrag had verweten. Clinton gaf zijn reactie tijdens zijn bezoek aan Noord-Ierland.

Priem en Moors nog in Frankrijk
REIMS, 4 SEPT. Ploegleider Cees Priem en verzorger Jan Moors van TVM moeten voorlopig in Frankrijk blijven. De rechter-commissaris die heeft bepaald dat Priem en Moors hun Franse hotel niet mogen verlaten ging gisteren niet in op een verzoek van de advocaat van de Nederlandse wielersponsor de twee meer vrijheid te geven. Ploegarts Michailov van TVM zit nog in de gevangenis in Reims.

Gevangenis is gedetineerde kwijt
DEN HAAG, 4 SEPT. In de Scheveningse gevangenis is afgelopen dinsdag een 30-jarige gedetineerde verdwenen. De gevangenisdirectie weet niet of de man is ontsnapt of dat hij zich schuilhoudt op het terrein van de inrichting. Volgens een woordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat de gevangene is uitgebroken. De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de verdwijning van de gedetineerde.

NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)