U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )        
Pellegrom
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ontploffing bij fabriek Knorr in Loosdrecht
LOOSDRECHT, 2 SEPT. Door een ontploffing bij CPC Benelux BV (Knorr) aan de Rading in Loosdrecht zijn vanmorgen elf mensen gewond geraakt. Een van hen is zwaargewond. De meeste gewonden liepen snijwonden en kneuzingen op, onder andere als gevolg van rondvliegend glas. Een aantal van hen is ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De ontploffing gebeurde omstreeks kwart voor elf in het ketelhuis van het bedrijf waar stoom wordt opgewekt voor de productie van droge soepen en sauzen. Het ketelhuis is vrijwel weggevaagd. Alle ramen van de aangrenzende fabriekshal en van gebouwen in de directe omgeving vlogen eruit.

Duitse justitie hoort in zaak Bikker Nederlandse getuigen
DEN HAAG, 2 SEPT. De Duitse justitie hoort volgende week drie Nederlanders die ruim vijftig jaar geleden getuige zouden zijn geweest van oorlogsmisdaden begaan door de Nederlander Herbertus Bikker (83). Dit heeft officier van justitie Ulrich Maass in Dortmund desgevraagd meegedeeld. Bikker werd in Nederland na de Tweede Wereldoorlog ter dood veroordeeld, later omgezet in levenslang, wegens doodslag op de verzetsman Jan Houtman en de onderduiker Herman Meijer, en wegens mishandeling van gevangenen in Erica. Hij ontsnapte in 1952 uit de Koepelgevangenis in Breda.

Machtsstrijd overschaduwt top in Moskou
MOSKOU, 2 SEPT. De Amerikaans-Russische topontmoeting tussen de presidenten Clinton en Jeltsin in Moskou is vandaag opnieuw overschaduwd door de escalerende machtsstrijd in Rusland. Op een gezamenlijke persconferentie zegde Clinton Rusland nieuwe hulp toe op voorwaarde dat het de hervorming van de economie doorzet.

Belgische politici in Agustazaak voor rechter
BRUSSEL, 2 SEPT. In Brussel is vanmorgen het proces begonnen tegen twaalf verdachten in de Agusta- en Dassault-smeergeldaffaires. De twaalf worden beschuldigd van corruptie, in verband met bestellingen eind jaren tachtig voor het Belgische leger bij de Italiaanse helikopterfabrikant Agusta en bij de Franse vliegtuigbouwer Dassault. Een van de verdachten is voormalig secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes.

Politieke tak van IRA verklaart zich tegen geweld
LONDEN, 2 SEPT. Sinn Féin, de politieke tak van het verboden Ierse Republikeinse Leger, heeft gisteren verklaard dat het geweld in Noord-Ierland voorgoed voorbij moet zijn. ,,Sinn Féin gelooft dat het geweld dat we hebben meegemaakt voor ons allen een zaak van het verleden dient te zijn - over, gedaan en voorbij'', aldus Sinn Féin-leider Gerry Adams.

Milosevic doet Kosovo aanbod
BELGRADO, 2 SEPT. De Joegoslavische president, Slobodan Milosevic, heeft Kosovo ,,een passende mate van zelfbestuur'' aangeboden. Het aanbod lijkt noch aan de eisen van de Albanezen, noch aan die van de internationale gemeenschap tegemoet te komen.

Vergrijzing in Derde Wereld
PRAAG, 2 SEPT. De vergrijzing in de Derde wereld gaat hard, zo blijkt uit het vandaag openbaar gemaakte rapport van het VN-bevolkingsfonds UNFPA. Was in 1950 de verhouding in ontwikkelingslanden tussen 'kinderen onder de 15' en 'ouderen boven de 65 jaar' nog tien staat tot een, nu is dat al teruggelopen tot zeven tot een.

VNO voorziet lagere omzetten
DEN HAAG, 2 SEPT. Nederlandse ondernemingen verwachten volgend jaar minder omzet en winst te boeken en minder banen te scheppen dan dit jaar. Dit blijkt uit een enqute van de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Concentratie media in studie
AMSTERDAM, 2 SEPT. De voorzitter van de Raad voor Cultuur, J. Jessurun, gaat een adviescomissie leiden die machtsconcentraties in de media zal onderzoek. R. van der Ploeg, de nieuwe staatssecretaris voor de media, heeft dat vanochtend bekendgemaakt.

Topberaad Congo in Zuid-Afrika
DURBAN, 2 SEPT. De topconferentie van niet-gebonden landen in het Zuid-Afrikaanse Durban wordt bijgewoond door de leiders van alle landen die zijn betrokken bij de oorlog in Congo. Ook Congo's president Kabila is in Durban aangekomen. Naar verwachting zal vanmiddag worden overlegd over Congo, onder leiding van VN-chef Kofi Annan.

NRC Webpagina's
2 SEPTEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s)
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)