U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Libiërs kunnen in Den Haag worden berecht
DEN HAAG, 25 AUG. De twee Libiërs die worden verdacht van de aanslag op een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij PanAm op 21 december 1988 boven het Schotse Lockerbie, kunnen in Nederland worden berecht. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn gisteren in een brief aan VN-secretaris-generaal Kofi Annan formeel akkoord gegaan met berechting in Nederland. Dit proces zou moeten plaatshebben volgens Schots recht en door een Schots hof.

Tsjernomyrdin sluit pact met Doema
MOSKOU, 25 AUG. De Russische interim-premier Viktor Tsjernomyrdin heeft gisteravond een pact gesloten met de Doema, gericht op het inperken van de macht van president Jeltsin en het verleggen van de economische koers.

Airbus vangt Britse mega-order
ROTTERDAM, 25 AUG. Het Europese Airbusconsortium heeft vandaag één van de grootste orders uit zijn bestaan ontvangen van British Airways (BA) dat tot nu toe exclusief bij het Amerikaanse Boeing kocht. Het betreft een vaste order voor 59 A319-, 320- en 321-vliegtuigen en een optie op nog eens 129 van die vliegtuigen voor de korte en middellange afstand. De totale order beloopt een bedrag van ongeveer 9 miljard dollar (ruim 18 miljard gulden).

'Luchtaanvallen buurlanden op rebellen Congo'
KISANTU, 25 AUG. Opstandelingen in het westen van Congo en het oostelijke Kisangani worden sinds gisteren vanuit de lucht bestookt door gevechtsvliegtuigen uit Angola en Zimbabwe. Dat meldde een woordvoerder van de van de Congolese rebellen vanmorgen.

Bezitter brieven dagboek Anne Frank wil geld zien
ROTTERDAM, 25 AUG. Cor Suijk, de vroegere medewerker van de Anne Frank-stichting die in het bezit is van vijf onbekende dagboekbladen van Anne Frank, wil die bladen alleen afstaan als zich een gulle sponsor aandient.

Overleg over CNN mislukt
AMSTERDAM, 25 AUG. Een poging van de Consumentenbond om CNN op de Amsterdamse kabel te houden is mislukt. Een overleg tussen de bond, de gemeente en de kabelexploitant A2000 draaide gisteren op niets uit.

Onderzoek tegen ex-premier Juppé
PARIJS, 25 AUG. De Franse justitie zal een onderzoek beginnen naar ex- premier Alain Juppé. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het creëren van fictieve banen in Parijs. Het stadhuis van Parijs heeft jarenlang tientallen medewerkers van de RPR, de neogaullistische partij van president Chirac, in dienst gehad zonder dat ze daarvoor iets hoefden te doen.

V-raad wijst eis van Soedan af
NEW YORK, 25 AUG. De VN-Veiligheidsraad gaat niet in op de eis van Soedan om te onderzoeken of de fabriek in Noord-Khartoum die donderdag werd verwoest, daadwerkelijk chemische wapens produceerde.

Van der Valk eist vluchten Antillen
AMSTERDAM, 25 AUG. Horecabedrijf Van der Valk eist dat de KLM haar verplichtingen nakomt voor het vervoer van passagiers naar de Nederlandse Antillen. Dat vormde vanochtend de inzet van een kort geding voor de Amsterdamse rechtbank tegen de KLM, die per 1 november het aantal vluchten naar de Antillen terugbrengt van 14 naar 9.

NIB reserveert extra voor Azië
AMSTERDAM, 25 AUG. De Nationale Investeringsbank (NIB) heeft in het eerste halfjaar extra reserveringen ter waarde van ruim 65 miljoen gulden getroffen voor probleemkredieten in Azië. Desondanks steeg de nettowinst met 21 procent naar ruim 151 miljoen gulden.

Prelaat wil dat Gaudí zalig wordt verklaard
MADRID, 25 AUG. De aartsbisschop van Barcelona, kardinaal Ricard-Maria Carles, heeft de architect Antoní Gaudí (1852-1926) voorgedragen voor zaligverklaring. Zaligverklaring is een eerste stap op weg naar heiligverklaring.

NRC Webpagina's
25 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)