U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dodental bij aanslagen Afrika stijgt boven 200
NAIROBI, 10 AUG. Het aantal doden als gevolg van de bomaanslagen, vrijdag, op twee Amerikaanse ambassades in Oost-Afrika is opgelopen tot boven de tweehonderd. Het zoeken naar slachtoffers is in de Keniaanse hoofdstad Nairobi vanmiddag gestaakt wegens instortingsgevaar, aldus het Rode Kruis. In Nairobi raakten vijfduizend mensen gewond, van wie vijfhonderd nog in het ziekenhuis liggen. Reddingswerkers en militairen uit Israel en de Verenigde Staten arriveerden dit weekeinde in Nairobi om te assisteren, en 60 man van de federale inlichtingendienst FBI.

Onrust in cellen van Tribunaal
SCHEVENINGEN, 10 AUG. De dood van twee gevangenen in de Scheveningse strafgevangenis van het Joegoslavië-Tribunaal heeft begin augustus tot zoveel onrust onder de overige gedetineerden geleid, dat zij overwogen in opstand te komen. Dit is vanmorgen bevestigd door dr. S. Ivanovic, de arts van de Servische vermeende oorlogsmisdadiger Dusko Tadic, die in afwachting van zijn berechting in Scheveningen verblijft. Volgens Ivanovic heeft Tadic hem verteld dat de Bosnisch-Servische gevangene Milan Kovacevic (57), die volgens het tribunaal op 1 augustus vrijwel zeker aan een hartaanval is overleden, vijf uur voor zijn dood vergeefs om hulp heeft geroepen. Inmiddels zouden de overige gevangenen ,,weer gekalmeerd'' zijn, aldus Ivanovic, die spreekt van een ,,verklaarbare psychische reactie na het overlijden van mede-gevangenen''. Ivanovic noemt zich een vertrouweling van Tadic, omdat hij ,,al jaren'' de huisarts van hemzelf en diens familie is.

Massaal gevecht met politie in binnenstad Delft
ROTTERDAM, 10 AUG. Circa vijfenzeventig politiemensen hebben zondagochtend slag geleverd met zo'n vijftig cafébezoekers in Delft. Het massale gevecht begon toen twee agentes een auto controleerden waarvan de bestuurder, die onder invloed van alcohol verkeerde, niet aan een blaasproef wilde meewerken.

'Oeganda doet inval in Congo'
KINSHASA, 10 AUG. De regering van Congo heeft buurland Oeganda er gisteren van beschuldigd een invasie uit te voeren in Noordoost-Congo. Een regionale topconferentie over de jongste militaire opstand in Congo, die dit weekeinde bijeenkwam in Zimbabwe, heeft niets opgeleverd.

Gezochte Serviër in café gedood
BELGRADO, 10 AUG. Bij een vuurgevecht in een café in de Servische stad Kragujevac is een door het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag gezochte Serviër gedood. Slobodan Miljkovic werd doodgeschoten door een Servische politieman, wiens vriendin door Miljkovic zou zijn beledigd.

Staking ontregelt treinen België
BRUSSEL, 10 AUG. Spontane stakingsacties ontregelen het treinverkeer in België. De wilde staking van machinisten treft vooral Wallonië, maar heeft ook invloed op het treinverkeer in Vlaanderen en op internationale treinen.

Grote schade door stroomstoot
ALKMAAR, 10 AUG. Door een stroomstoot van 380 volt na een fout van het elektriciteitsbedrijf Energie Noord West (ENW) hebben 66 particulieren en zeven bedrijven in Alkmaar-Zuid waarschijnlijk voor honderdduizenden guldens schade geleden. Televisietoestellen, video's en andere apparatuur raakten beschadigd.

Russen verkopen olieaandelen
MOSKOU, 10 AUG. De Russische president, Boris Jeltsin, heeft dit weekeinde een decreet getekend voor de verkoop van staatsaandelen in zes oliemaatschappijen. Rusland wil de staatsbelangen in ondernemingen van de hand doen om met de opbrengst het overheidstekort aan te zuiveren.

NRC Webpagina's
10 AUGUSTUS 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)