U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verdeling van ministersposten verloopt stroever
DEN HAAG, 24 JULI. Bij de besprekingen over de vorming van een nieuw kabinet is vanmorgen enige vertraging opgetreden. Partijen konden het nog niet eens worden over de verdeling van de departementen. De VVD vindt dat D66 'overvraagt' met zijn eis voor een derde minister.

Nieuwe leider LDP Japan
TOKIO, 24 JULI. De regerende Liberaal-Democratische Partij in Japan heeft vandaag Keizo Obuchi gekozen tot nieuwe partijvoorzitter na een strijd die onzekerheid achterlaat over het voortbestaan van de LDP. Obuchi is nu de gedoodverfde opvolger van premier Ryutaro Hashimoto, die onlangs zijn aftreden bekendmaakte wegens een vernietigende nederlaag van de LDP bij de Hogerhuisverkiezingen van 14 juli. Het Japanse Lagerhuis, waarin de LDP nog immer een meerderheid heeft, zal op 30 juli bijeenkomen om een nieuwe premier te kiezen.

VS bezorgd over Iraanse test
WASHINGTON, 24 JULI. Iran heeft woensdag voor het eerst een raket getest die voldoende bereik heeft om Israel of Saoedi-Arabië te treffen. Een Amerikaanse spionagesatelliet heeft de lancering waargenomen. Het Witte Huis zegt dat de proefvlucht ,,een bron van zorg'' is.

Jakarta haalt 1.000 soldaten uit Oost-Timor
JAKARTA, 24 JULI. De Indonesische regering zal volgende week ongeveer duizend soldaten terugtrekken uit Oost-Timor. Het gaat om een eerste stap in de eerder door president Habibie aangekondigde geleidelijke vermindering van de aanwezigheid van militaire eenheden in de provincie.

Vader bekent misbruik zoon
KOBLENZ, 24 JULI. De Duitse politie heeft naar aanleiding van de Zandvoortse kinderpornozaak in Neuwied een 39-jarige man gearresteerd. Zijn 12-jarige zoon werd herkend op een foto die een Duitse tv-zender toonde in verband met 'Zandvoort'. De man bekende dat hij zijn zoon seksueel heeft misbruikt en de foto zelf heeft gemaakt. Hij ontkent de foto via Internet te hebben verspreid.

Antillen: spanning wegens kustwacht
DEN HAAG, 24 JULI. Tussen de Antillen en Nederland blijft een ,,onderhuidse spanning'' bestaan over onder andere de kwestie van de gezamenlijke kustwacht. Minister Voorhoeve heeft dat gezegd na een gesprek met de Antilliaanse minister van Justitie, Martha.

SFOR arresteert verkeerde broers
DEN HAAG, 24 JULI. De vredesmacht SFOR heeft woensdagavond in de stad Prijedor in Bosnië de verkeerden gearresteerd op verdenking van oorlogsmisdaden: de twee broers die werden opgepakt zijn niet de verdachten naar wie werd gezocht.

NRC Webpagina's
24 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)