U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederlandse taal inzet ruzie met EU
BRUSSEL, 17 JULI. Nederland is boos op Oostenrijk omdat dit land als voorzitter van de Europese Unie het Nederlands als een tweederangstaal behandelt. Mede om deze reden neemt minister De Boer vandaag en morgen niet deel aan het informele overleg van de EU-ministers van Milieu in het Oostenrijkse Graz.

Rechter verbiedt boren bij Wadden
LEEUWARDEN, 17 JULI. De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) mag geen proefboringen naar aardgas uitvoeren in de Noordzeekustzone boven de Waddeneilanden en op Ameland zelf. De Leeuwarder bestuursrechter vernietigde vanmorgen de vergunning die het ministerie van Economische Zaken in 1996 verleend had voor de proefboringen aan de NAM.

Wereldbank schorst drie man
WASHINGTON, 17 JULI. De Wereldbank heeft drie van haar functionarissen geschorst op verdenking van corruptie. Dat is gisteren uit kringen van de bank vernomen. Ook zouden gelden van de bank zijn verduisterd, zo maakte de bank gisteren bekend.

NewMetropolis: 2,5 miljoen tekort
AMSTERDAM, 17 JULI. Het wetenschap- en technologiemuseum NewMetropolis in Amsterdam kampt met een aanloopverlies van ongeveer 2,5 miljoen gulden. Directeur H. Willems wijt het tekort aan het grote aantal goedkope kaartjes voor scholieren en investeringen voor het educatieprogramma.

Japan strijdt om opvolging premier
TOKIO, 17 JULI. Binnen de regerende LDP in Japan is een machtsstrijd ontbrand over de opvolging van premier Hashimoto. De beoogde kandidaat, minister van Buitenlandse Zaken Obochi, krijgt felle oppostie binnen de partij.

Herman Wigbold (73) overleden
ROTTERDAM, 17 JULI. Herman Wigbold, voormalig hoofdredacteur van Het Vrije Volk en eindredacteur van de actualiteitenrubriek Achter het Nieuws van de VARA, is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden.

Kluivert blijft bij AC Milan
MILAAN, 17 JULI. Patrick Kluivert blijft de komende drie jaar bij AC Milan. Dat heeft vice-voorzitter Adriano Galliani vandaag gemeld. De spits bereikte overeenstemming nadat Milan een bod van de Engelsekampioen Arsenal had afgewezen.

NRC Webpagina's
17 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)