U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Labour trekt vele miljarden uit voor onderwijs en zorg
LONDEN, 15 JULI. De Britse Labourregering gaat de komende jaren fors investeren in onderwijs en gezondheidszorg. Dat heeft de minister van Financiën, Gordon Brown, gisteren in het Lagerhuis bekendgemaakt. In totaal krijgt het onderwijs de komende drie jaar 19 miljard pond (ongeveer 62 miljard gulden) extra ter beschikking en de gezondheidszorg 21 miljard pond (ongeveer 69 miljard gulden).

'Parijs blokkeert sancties Birma'
ROTTERDAM, 15 JULI. Frankrijk blokkeert strengere economische sancties van de Europese Unie tegen het militaire regime in het Aziatische land Birma. ,,De overgrote meerderheid van de Ministerraad is voorstander van hardere maatregelen tegen Birma, maar Frankrijk heeft zich laten afkopen met grote investeringen van de oliemaatschappij Total.'' Dat zegt Hanja Maij-Weggen, voorzitter van de CDA'ers in het Europese Parlement vanuit Straatsburg.

Ontslagen na liefde aan de top
ROTTERDAM, 15 JULI. Feyenoord heeft directeur Nicole Edelenbos ontslagen omdat zij een verhouding heeft met Ajax-directeur Maarten Oldenhof. Edelenbos vecht het ontslag aan bij de kantonrechter.

Festina dreigt te stoppen met wielerploeg
ANDORRA, 15 JULI. Horlogefabrikant Festina SA uit Andorra dreigt zijn wielerploeg op te heffen als blijkt dat verzorger Willy Voet in opdracht van de teamleiding doping heeft vervoerd. Voet is aangehouden met een groot aantal ampullen met verboden middelen. Hij zou hebben gehandeld in opdracht van ploegleider Bruno Roussel, maar deze ontkent dat.

Miljardenhulp voor Indonesië
WASHINGTON, 15 JULI. Indonesië krijgt vrijwel zeker 4 tot 6 miljard aan extra internationale hulp, vooral voor de financiering van voedselimporten. Het bestuur van Internationaal Monetair Fonds (IMF) neemt vandaag een besluit, zo is in Washington vernomen.

Proef met snelle bekeuring
DORDRECHT, 15 JULI. Automobilisten die op de snelweg bij Dordrecht een snelheidsovertreding begaan, vinden vanaf september de bekeuring al de volgende dag in hun brievenbus. Het gaat om een experiment.

Klachten over ontucht onwaar
OIRSBEEK, 15 JULI. Justitie in Maastricht zal twee leraressen van de St. Lambertusschool in het Limburgse Oirsbeek niet vervolgen wegens mishandeling en seksueel misbruik van kleuters. Uit onderzoek door justitie en een onafhankelijke commissie blijkt dat de beschuldigingen van zes ouderparen daarover onwaar zijn.

AEX even boven 1300 punten
AMSTERDAM, 15 JULI. De AEX-index voor Nederlandse aandelen is vanmorgen voor het eerst boven de 1300 punten gekomen, nadat gisteren koersrecords vielen in onder meer New York, Brussel, Frankfurt en Amsterdam. Vanmorgen hielden de meeste beurzen in Europa de winst vast.

Veel zoekgeraakt in Leids museum
LEIDEN, 15 JULI. Uit de collectie van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden zijn in de loop der jaren ongeveer 19.000 van de 229.000 voorwerpen op onverklaarbare wijze verdwenen, aldus demissionair staatssecretaris Nuis (Cultuur).

NRC Webpagina's
15 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)