U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederland maandag op WK tegen Joegoslavië
ROTTERDAM, 26 JUNI. Nederland speelt op het WK voetbal in Frankrijk maandagavond tegen Joegoslavië. Dat is het resultaat van de laatste wedstrijden in de groepen E en F. Nederland werd gisteren in Saint-Etienne door een 2-2 gelijkspel tegen Mexico winnaar in groep E. De Joegoslaven eindigden in groep F als tweede door een 1-0 zege op de VS. Duitsland werd hier groepswinnaar via een 2-0 overwinning op Iran en speelt daardoor in de achtste finales tegen Mexico, tweede in de groep van Oranje.

Ondanks plaatsing voor de volgende ronde was de stemming in het Nederlandse kamp na afloop bedrukt. Oranje, dat in het eerste uur oppermachtig was, verspeelde in het laatste kwartier door een gebrek aan strijdvaardigheid een 2-0 voorsprong. Het punt was voor Mexico voldoende voor de volgende ronde doordat Zuid-Korea België in deze groep op 1-1 hield. Engelse voetbalsupporters hebben vannacht grote vernielingen aangericht in Oostende. Bij gevechten met een groepje Belgen vielen drie gewonden. De politie arresteerde 52 hooligans. De Engelsen waren per catamaran in Oostende aangekomen, op doorreis naar Lens, waar Engeland vanavond tegen Colombia speelt. In Lens en Lille waren gisteravond ook voornamelijk Engelsen bij rellen betrokken. Vijftig van hen zijn opgepakt. In Lille braken de ongeregeldheden uit bij het station nadat een caféhouder de politie had gevraagd dronken fans te verwijderen. Eerder op de dag had de politie zeven Engelsen die 168 liter bier bij zich hadden over de grens gezet.

De WK-organisatie prees het gedrag van de Oranje-supporters. Ook de derde groepswedstrijd van Nederland verliep gisteren zonder wanklank. ,,Het gedrag van de Nederlanders is tot nu toe een hoogtepunt van het toernooi'', verklaarde de WK-organisatie na afloop.

Verpleegunits van bejaarden komen niet van de grond
ROTTERDAM, 26 JUNI.De invoering van verpleegunits in bejaardenhuizen komt niet van de grond. Rijk en provincies voeren slepende onderhandelingen over de financiering. De verpleegunit had een van de pijlers moeten zijn van de modernisering van het ouderenbeleid door staatssecretaris Terpstra (Ouderenbeleid).

Dissident Yang Hai weer vrij
PEKING, 26 JUNI. Het bezoek van president Clinton aan China is overschaduwd door berichten over de aanhouding van drie dissidenten in Xi'an. Eén van hen, Yang Hai, werd vanochtend vrijgelaten. Hij zei door de politie te zijn ontvoerd toen hij een vraaggesprek wilde geven aan Amerikaanse journalisten.

Rembrandtproject op losse schroeven
ROTTERDAM, 26 JUNI. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en chemieconcern DSM zetten eind dit jaar de financiering stop van het Rembrandt Research Project (RRP). Het voortbestaan van het project is daarmee onzeker geworden.

Agent moet agent in nood helpen
AMSTERDAM, 26 JUNI. De Amsterdamse politie maakt 45 agenten vrij die snel moeten ingrijpen als collega's in een bedreigende situatie terechtkomen. De korpsleiding heeft dit besloten wegens de toenemende agressie tegen agenten.

Koppelingswet gaat 1 juli in
DEN HAAG, 26 JUNI. De Koppelingswet, bedoeld om illegaal verblijf in Nederland te ontmoedigen, wordt toch per 1 juli ingevoerd. De fractie van D66 heeft gistermiddag onverwachts ingestemd met snelle invoering van de wet.

Hezbollah en Israel wisselen doden uit
TEL AVIV, 26 JUNI. Israel en de fundamentalistisch-shi'itische Libanese beweging Hezbollah hebben gisteren en vanmorgen de lichamen van gedode militairen en gevangenen uitgewisseld.

Nieuwe leden EU moeten wachten
BRUSSEL, 26 JUNI. Midden-Europese landen zullen op een veel later tijdstip tot de Europese Unie toetreden dan tot voor kort werd aangenomen.

Saoediërs willen OPEC vervangen
LONDEN, 26 JUNI. Saoedi-Arabië overweegt de oprichting van een nieuwe organisatie van olie-exporterende landen, omdat de OPEC verouderd is.

NRC Webpagina's
26 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)