U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )    
Spaarrekening met gratis optie
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Links in Tsjechië wint verkiezing voor parlement
PRAAG, 22 JUNI. De vervroegde verkiezingen in de Tsjechische Republiek hebben een duidelijke overwinning opgeleverd voor de oppositionele sociaal-democratische partij van Milos Zeman. Zijn partij eindigde ruim drie procent hoger dan voorspeld op 32,3 procent van de stemmen.

Spoedberaad na aanslag door Duitse hooligans
PARIJS, 22 JUNI. De wereldvoetbalbond FIFA heeft vanochtend de veiligheidscommissie voor spoedberaad bijeengeroepen. Aanleiding is de aanslag door Duitse hooligans gisteren op een Franse politieman, vader van twee kinderen. De 44-jarige man ligt levensgevaarlijk gewond in coma. Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond met 5-0 gewonnen van Zuid-Korea, dat daardoor is uitgeschakeld. Oranje staat na twee wedstrijden als eerste in groep E met vier punten. Mexico is tweede. De beslissing in deze groep valt donderdag wanneer Nederland tegen Mexico speelt en België tegen Zuid-Korea.

Recessie bedreigt nu ook Hongkong
HONGKONG, 22 JUNI. De politieke leider van Hongkong, Tung Chee-hwa, heeft vandaag gewaarschuwd voor een recessie in deze Chinese regio en maatregelen aangekondigd. Het bruto binnenlands product zal volgens Tung in het tweede kwartaal opnieuw dalen. In het eerste kwartaal is de economie in Hongkong al met 2 procent gekrompen, de eerste daling in 13 jaar.

Northwest pleegt 'onwettig vervoer'
ROTTERDAM, 22 JUNI. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines wordt ervan beschuldigd ongedocumenteerde of niet volledig gedocumenteerde vreemdelingen naar Schiphol te hebben vervoerd. Het openbaar ministerie in Haarlem heeft vervolging ingesteld.

Noord-Koreaanse onderzeeër in net
SEOUL, 22 JUNI. Een Zuid-Koreaanse vissersboot heeft vanochtend een Noord-Koreaanse onderzeeboot in zijn netten gekregen. Volgens de autoriteiten gaat het om een kleine 'spionage'-boot, die vijf tot zes personen aan boord kan hebben.

Conservatieve winst in Colombia
BOGOTA, 22 JUNI. De tweede ronde van de Colombiaanse presidentsverkiezingen is gisteren met vier procent verschil gewonnen door Andrés Pastrana, de kandidaat van de oppositionele Conservatieve Partij. Daarmee is een einde gekomen aan twaalf jaar van liberale regeringen.

Veiling van Pulchri gaat door
DEN HAAG, 22 JUNI. De president van de Haagse rechtbank heeft vandaag opnieuw bepaald dat het bestuur van de Haagse kunstenaarsvereniging Pulchri haar kunstcollectie mag verkopen.

NRC Webpagina's
22 JUNI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)