U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bouwbedrijf NBM-Amstelland neemt Wilma over
AMSTERDAM, 8 MEI.Bouwbedrijf NBM-Amstelland neemt branchegenoot Wilma Nederland over. Dat hebben beide bouwondernemingen vanochtend bekendgemaakt. ,,We willen ons niet op de borst kloppen, maar we worden de grootste woningbouwer in Nederland'', aldus André Baar, bestuursvoorzitter van NBM.

D66 staat op meer invloed in nieuwe coalitie van paars
DEN HAAG, 8 MEI. D66 wil meedoen aan de formatie van een tweede paars kabinet, mits de partij meer invloed krijgt dan haar op grond van de verkiezingsuitslag toekomt. Dit zei D66-leider Els Borst gisteravond na haar bezoek aan koningin Beatrix. Als het staatshoofd de adviezen opvolgt die de leiders van de vier grote partijen haar gisteren hebben gegeven, zal een informateur van PvdA-huize de komende week in kaart brengen welke obstakels er zijn voor een voortzetting van de paarse coalitie.

Defensie biedt ziekenhuizen operatieteams
DEN HAAG, 8 MEI. De minister van Defensie biedt de ziekenhuizen vijftien chirurgische teams aan van elk vijf man, mits zij in een periode van anderhalf jaar drie maanden in het buitenland kunnen worden ingezet voor vredesoperaties.

Kritiek Rwanda treft Kofi Annan
KIGALI, 8 MEI. Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties kreeg gisteren bij aankomst in Rwanda een uiterst kille ontvangst en moest spitsroeden lopen in het parlement. In zijn bijzijn zei een Rwandese minister dat de VN en Annan zelf hebben gefaald in het voorkomen en beëindigen van de genocide in 1994. Een diner voor de VN-chef werd gisteravond geboycot door Rwandese leiders.

Schiphol staat op zwarte lijst piloten
DEN HAAG, 8 MEI. De Internationale Federatie van Verkeersvliegers (Ifalpa) heeft besloten Schiphol op de zwarte lijst te plaatsen van luchthavens waar de veiligheid te wensen overlaat. Volgens de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers geeft Schiphol niet de veiligheid, maar het voorkomen van geluidshinder prioriteit.

Treinstaking in het noorden op til
ROTTERDAM, 8 MEI. Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Groningen ligt maandagmorgen vermoedelijk enige uren stil door een staking van NS-personeel.

Rolls-Royce
LONDEN, 8 MEI. Het Britse defensieconcern Vickers heeft gisteren ingestemd met een overnamebod van het Duitse Volkswagen op dochterbedrijf Rolls-Royce. Eind maart had Vickers het Britse autobedrijf in principe aan BMW verkocht. BMW zegt zich niet neer te leggen bij verkoop van Rolls-Royce aan Volkswagen, maar een woordvoerder wilde vanmorgen niet zeggen of er een tegenbod komt.

Dole enthousiast over erectiepil
WASHINGTON, 8 MEI. Bob Dole, de oud-senator die in 1996 de presidentsverkiezingen verloor van Bill Clinton, zegt in de testgroep te hebben gezeten van de anti-impotentiepil Viagra, die in de VS enorm populair is. ,,Het is een fantastisch middel'', zei Dole (74) gisteren.

In Paraguay 55 doden door overstromingen
ASUNCION, 8 MEI. In Paraguay zijn bij heftige regenval en overstromingen 55 mensen omgekomen. 85.000 mensen werden geëvacueerd. Paraguay wordt sinds september regelmatig getroffen door overstromingen die worden veroorzaakt door het klimaatverschijnsel El Niño.

NRC Webpagina's
8 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)