U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Middagconcert. Opname gemaakt op 26 maart in de Aula van de KUB in Tilburg met het optreden van violist Thomas Zehetmair die solo's speelt van werken van Nicolo Paganini. Radio 4, 14.02-16.00u.

Overleven in Cambodja. Negende aflevering van een tien-delige serie over Cambodja gaat vanmidddag over het onderwijs. Hoewel er leerplicht bestaat gaan er in verhouding weinig kinderen naar school. Het kost geld en de scholen zijn vaak ver weg op het platteland. Radio 5, 15.00-15.30u.

Radio passaat. Muziek uit Tibet en Japan door respectievelijk Dhama Suna en Hayashi Eitetse & Tosha Meisho. Radio 4, 18.00-19.00u.

Avondconcert/opera live. Uitzending van Mozarts opera Don Giovanni op een libretto van Lorenzo da Ponte, rechtstreeks uit het Rokoko-Theater in Schwetzingen. Medewerking wordt verleend door het koor van het Theater im Pfalzbau uit Ludwigshafen en het Pythagoras Ensemble onder leiding van Thomas Hengelbrock. Solisten zijn o.a. bariton Michael Volle als Don Giovanni en sopraan Julia Isaev als Donna Anna. In de pauze wordt de wekelijkse opera-quiz uitgezonden. Radio 4, 19.02-23.20u.

4 FM. Opmerkelijke cd's van onder meer Frank Zappa, Roy Shields en Susan Tedeschi. Radio 4, 23.25-24.00u.

Easy listening. O.a. songs van Noël Coward gezongen door Sting, Marianne Faithfull, Cleo Laine, Mel Tormé, Joan Sutherland en Paul McCartney. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Correspondent Steven Adolf bericht over de milieuramp in Zuid-Spanje en de door de STER geweigerde spotje over het jachtgedrag van kroonprins Willem-Alexander. In de curcus vogelzang wordt de tjiftjaf behandeld. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Uitgebreide reportage uit Wenen over de voorbereidingen van de Anne Frank Opera en gesprekken met de directeur van de Wiener Staatsopar en biografe van Anne Frank, Melissa Müller. In het tweede uur o.a. het eerste deel van een serie over Nederlandse joden die naar Israel emigreerden. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Rechtstreek uit de Tweede Kamer een debat met de politici Wim van de Camp (CDA), Jacob Kohnstamm (D66), Benk Korthals (VVD) en Tineke Netelenbos (PvdA) en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Zij discussiëren over de gezondheidszorg, criminaliteitsbestrijding, Europa, minderheden en het onderwijs. Radio 1, 12.02-14.00u.

Jazz op vier. Opnamen van Joost Buis & his famous Atronotes op 28 februari in het Bimhuis in Amsterdam. Radio 4, 23.00-24.00u.

MAANDAG

Formule 1. Aandacht voor rennen als therapie voor ex-verslaafden, een reportage over een grondwetspel via internet, een nijpend tekort aan bijen en een gesprek over de Surinaamse verzetsheld Anton de Kom. Radio 1, 14.02-16.00u.

Ophef en vertier. O.a. een gesprek over het experiment met kunstzinnige vorming in het middelbaar onderwijs. Verder een reportage over de publiciteitsafdeling van het Holland Festival en Gerardjan Rijders over zijn bewerking van Pirandello's Zes personage op zoek. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
2 EN 3 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)