U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

De Nederlanden. Opnamen van de 16-jarige harpiste Gwyneth Wentink die onlangs het prestigieuze 13de internationale harpconcours in Tel Aviv won. Ze speelt o.a. het Harpconcert van de Canadese componist Robert Murray Schafer samen met het Symfonieorkest van het Utrechts Conservatorium en een deel uit Shéhérazade van Nikolaj Rimski-Korsakov. Radio 4, 17.00-18.00u.

Avondconcert/opera live. Richard Wagners Parsifal rechtstreeks uit de Deutsche Oper in Berlijn op een libretto van de componist. Koor en orkest van de Deutsche Opera staan onder leiding van Christian Thielemann. De hoofdrollen worden vertolkt door Violetta Urmana als Kundry, Gsta Winbergh als Parsifal, Matti Salminen als Amfortas. In de pauze de wekelijkse opera-quiz onder leiding van Menno Feenstra. Radio 4, 18.00-24.00u.

Volgspot live. Optredens van Henk Westbroek en Consorten, het trio Villa Zeezicht, de bluesformatie Drippin' Honey en de salsagroep Las Siete Potencias. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Liedjes uit de Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt musicals 'Heerlijk duurt het langst', 'En nu naar bed', 'Wat een planeet' en 'Foxtrot'. Ook muziek van trompettist Maurice André en een duet van Marlène Dietrich en Rosemary Clooney. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Rechtstreekse uitzending uit kasteel 'Oud Poelgeest' in Oegstgeest over de oudste bossen van West-Nederland in de Randstad. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Historicus Maarten van Doorn praat over viering van het 750-jarige bestaan van Den Haag. Verder het boek Oorlog in de stad; Amsterdam 1939-1941 van Friso Roest & Jos Scheren. In het tweede uur de Spoor terug-documentaire over de eerste vrouwelijke gynaecologe Catharina van Tussenbroek. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Politieke gast is minister van Financiën Gerrit Zalm die het zal hebben over waarom hij zich in deze tijd zo fel tegen de PvdA afzet en de afloop van het debat over de euro eind volgende week tijdens een Europese topconferentie in Brussel. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. In het eerste uur o.a. een reisverslag uit Rwanda. In het tweede uur een discussie over de verkiezingscampagne met oud-campagneleider van de PvdA Jacques Monasch, oud-campagneleider van GroenLinks Maarten van Poelgeest en communicatiewetenschapper Kees Brands. Radio 5, 13.08-15.00u.

MAANDAG

Ophef en vertier. Gesprekken met de toneelregisseurs van de Molière-stukken die momenteel te zien zijn Tartuffe en De mensenhater. Verder conservator Jaap Guldenmond over de overzichtstentoonstelling van kunstenaar René Daniels in het Van Abbe Museum. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
25 EN 26 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)