U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

PvdA in colleges van alle veertig grootste steden
ROTTERDAM, 10 APRIL. De PvdA is in alle nieuwe colleges van B en W in de veertig grootste gemeenten met een of meer wethouders vertegenwoordigd. GroenLinks heeft het aantal wethoudersposten bijna verdubbeld. De nederlaag van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 4 maart heeft geleid tot een scherpe daling van het aantal wethoudersposten voor deze partij. De lokale partijen hebben in meer gemeenten dan in de afgelopen raadsperiode een plaats in een college van B en W gekregen.

Karadzic eist voor zijn overgave garanties van VN
SARAJEVO, 10 APRIL. Radovan Karadzic, voormalig president van de Bosnische Serviërs, onderhandelt via tussenpersonen over zijn overgave aan het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in Den Haag. Dat zegt een anonieme Westerse diplomaat. Binnen ,,enkele dagen of weken'' zou de van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden beschuldigde leider zich in Den Haag melden. Karadzic zou volgens die bron garanties eisen dat hij niet gevangen wordt gezet in een land waar hij zich op religieuze gronden niet thuisvoelt - ofwel een islamitisch land. Carlos Westendorp, VN-gezant in Bosnië, en Elizabeth Rehn, VN-gezant voor de rechten van de mens in Bosnië, hebben laten weten zijn komst naar Den Haag binnen een maand te voorzien. Vrijwillig of onder dwang, dat laten zij in het midden.

OM seponeert klachten over 't Blauwbörgje
DEN HAAG, 10 APRIL. Het openbaar ministerie heeft gisteren de klachten over het verstervingsbeleid in het Groningse psychogeriatrisch verpleeghuis 't Blauwbörgje geseponeerd. Nabestaanden betichtten de medische staf van het verpleeghuis ervan demente verwanten zonder toestemming een 'zachte dood' te hebben bezorgd.

Kok wil gesprek over Zorg-CAO
DEN HAAG, 10 APRIL. Premier Kok heeft de werkgevers in de zorgsector uitgenodigd voor een gesprek. Samen met de ministers Borst (Volksgezondheid) en Zalm (Financiën) praat hij dinsdag met hen over het dreigende conflict over een nieuwe CAO voor het personeel in de ziekenhuizen.

Ontsnapte tbs'er gearresteerd
HILVERSUM, 10 APRIL. Eén van de drie gevangenen die dinsdag ontsnapten uit de tbs-kliniek in Rekken is aan het begin van de middag opgepakt. Het gaat om R.B., die gisteravond zijn verhaal deed in het RTL4-programma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Italië wil tekort van één procent
ROME, 10 APRIL. Italië hoopt tot 2000 het begrotingstekort terug te brengen naar 1 procent. Tegelijk ziet het ruimte voor investeringen in het zuiden om de werkloosheid terug te dringen.

Londen beboet 'uitvoer' illegalen
BRUSSEL, 10 APRIL. De Belgische spoorwegen moeten Londen voortaan bijna 7.000 gulden betalen voor iedere illegaal die er vanuit Brussel per trein via de Kanaaltunnel aankomt.

Doden in Mekka
MEKKA, 10 APRIL. Bij een ongeluk tijdens de Haj, de grote islamitische pelgrimstocht naar Mekka, zijn gisteren meer dan 100 mensen om het leven gekomen.

Nederland moet selectiever zijn bij export wapens
DEN HAAG, 10 APRIL. Nederland moet selectiever zijn bij de export van wapens. Dit beveelt een commissie onder leiding van oud-premier Lubbers aan.

NRC Webpagina's
10 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)