U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet wil geen voetbalinterland tegen Nigeria
Het kabinet roept de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) op een voor 5 juni in Amsterdam geplande oefenwedstrijd tegen Nigeria af te zeggen. Het verwijst daarvoor naar het vorig najaar door de Europese Unie bekrachtigde boycotbesluit van 1995 op sportwedstrijden met Nigeria, waar een militaire dictatuur regeert. De KNVB weigert aan de oproep gehoor te geven omdat de bond over de wedstrijd al afspraken had gemaakt met sponsor Nike en stadion ArenA voor de bond van de boycot wist.

Oudste synagoge bij Jericho gevonden
TEL AVIV, 30 MAART. Archeologen van de Hebreeuwse universiteit in Jeruzalem hebben de afgelopen weken bij Jericho de oudst bekende synagoge, uit het tijdperk van de Maccabeeën, opgegraven. De synagoge werd volgens de archeoloog die de opgravingen leidde, professor Ehud Netzer, ongeveer 125 jaar voor de vernietiging van de tweede tempel gebouwd en is vijftig jaar ouder dan de eerder gevonden synagoge bij Gamle op de Hoogvlakte van Golan.

Rolls-Royce naar BMW ondanks pittige protesten
LONDEN, 30 MAART. Anti-Duitse koppen in Britse boulevardbladen - 'Hands off our Rolls' - en acties van Rolls-Royce-bezitters hebben niet mogen baten. Het 'Verenigd Koninkrijk op wielen', het vorstelijke voertuig waarin de Britse koningin zich doorgaans laat vervoeren, komt in buitenlandse handen. Rolls-Royce Motor Cars wordt voor 340 miljoen pond, ruim één miljard D-mark, aan het Duitse BMW verkocht.

Ross bereikt in Israel geen succes in vredesproces
TEL AVIV, 30 MAART. De Amerikaanse bemiddelaar Dennis Ross is er na drie intensieve gespreken met de Israelische premier Netanyahu en de Palestijnse leider Arafat niet in geslaagd de impasse in het vredesproces te doorbreken. Vandaag zou Ross nog een vierde onderhoud met Netanyahu hebben.

Massale rellen bij snackbar op Urk
URK, 30 MAART. Bij massale rellen rond een nieuwe Turkse snackbar, Shalom, op Urk zijn zaterdagavond drie agenten en enkele jongeren gewond geraakt. ,,Het jonge volk van Urk pleegt zo'n nieuwe ondernemer te testen'', aldus een politiewoordvoerder. De politie, die met 35 man optrad, verrichtte drie arrestaties.

Groep uit Atjeh vraagt hulp VN
KUALA LUMPUR, 30 MAART. Veertien illegale immigranten uit Atjeh hebben hun toevlucht gezocht tot het gebouw van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Ze willen bescherming als vluchteling.

Rus Stepasjin volgt Koelikov op
MOSKOU, 30 MAART. Sergej Stepasjin is vandaag benoemd tot waarnemend minister van Binnenlandse Zaken van Rusland. Stepasjin was chef van de FSB (de vroegere KGB) toen de Russen in december 1994 Tsjetsjenië binnenvielen. Hij volgt voorlopig de controversiële Anatoli Koelikov op, een van de vorige week ontslagen ministers van wie duidelijk is dat hij niet in de nieuwe regering terugkeert.

Bestuurder Tulip verkoopt aandelen
ROTTERDAM, 30 MAART. Directeur Franz Hetzenauer van het noodlijdende Tulip Computers heeft de dag na de presentatie van de tegenvallende jaarcijfers een groot deel van zijn aandelen in het bedrijf verkocht. Hetzenauer verminderde zijn belang van 8 procent naar minder dan 5 procent.

Rijsbergen weg bij FC Groningen
GRONINGEN, 30 MAART. FC Groningen heeft trainer-coach Wim Rijsbergen ontslagen. Assistent-trainer Jan van Dijk maakt het seizoen af, zo maakte het bestuur vanmorgen bekend. Groningen bezet de vijftiende plaats in de Nederlandse voetbalcompetitie.

NRC Webpagina's
30 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)