U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europese actie tegen drugslijn van Koerdische clan
ZWOLLE 28 MAART. Politiekorpsen in verscheidene Europese landen, waaronder Nederland, hebben gisteren in een gezamenlijke actie een aantal leden van een Turks-Koerdische familie gearresteerd op verdenking van drugshandel. Het Interregionaal Rechercheteam (IRT) Noord- en Oost-Nederland hield 6 mensen aan die tot een ,,omvangrijke criminele organisatie'' zouden behoren.

Oplichting in religieuze vermomming
RIJSWIJK, 28 MAART. Crimineel gedrag met godsdienst als excuus komt vaak voor binnen orthodox-protestantse kerken. Dit zegt M. van Hoeven, directeur van de stichting De Keursteen, die zich ten doel stelt financiële onregelmatigheden in orthodox-protestants Nederland te bestrijden. In de dertien maanden dat Stichting De Keursteen malversaties binnen de kerken onderzoekt, kwamen gemiddeld dertien klachten per week binnen over ouderlingen, dominees en andere kerkelijke leiders die misbruik maakten van het vertrouwen van gemeenteleden. Ongeveer om de week stuit de stichting op een overtreding die wordt gemeld bij justitie, aldus Van Hoeven.

Kabinet-Kok akkoord met 11 kandidaten euro
DEN HAAG, 28 MAART. De Nederlandse regering stemt er mee in dat de Europese muntunie per 1 januari 1999 begint met elf landen. In lijn met de Europese Commissie eist Nederland dat België en Italië aanvullende maatregelen op hun begroting nemen. Hun staatsschuld ligt boven de 100 procent, waar het EMU-criterium 60 is. Premier Kok gaat er vanuit dat die aanvullende maatregelen in beide landen in mei politieke steun krijgen.

Nobis: zuiveren gifplek goedkoper
GOUDA, 28 MAART. Het schoonmaken van de Nederlandse bodem op 170.000 'gifplekken' kan veel goedkoper dan voor de eerder berekende 100 miljard gulden. De helft is voldoende, beweert de stichting Nobis. Als de omstandigheden gunstig zijn, blijken bacteriën en schimmels in staat om veel gif onschadelijk te maken.

Politie groeide met 3.715 banen
DEN HAAG, 28 MAART. De politie heeft er in vier jaar 3.715 extra fulltime arbeidsplaatsen bij gekregen. Het gaat om zowel agenten als om ondersteunend personeel. Daarnaast is het besluit van het tweede kabinet-Lubbers ongedaan gemaakt om de politiesterkte met 1.000 fulltime banen te verminderen. Dit schrijft minister Dijkstal aan de Tweede Kamer.

Oud-politieman gedood in Ulster
BELFAST, 28 MAART. In het Noord-Ierse Armagh hebben twee gemaskerde mannen gisteren een gepensioneerde politieman doodgeschoten. Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, maar leden en oud-leden van de politie in Noord-Ierland zijn regelmatig doelwit van aanslagen door het Ierse Republikeinse Leger (IRA).

Milosevic weigert concessies Kosovo
BELGRADO, 28 MAART. De Joegoslavische leider Slobodan Milosevic heeft zich gisteren hard opgesteld inzake de kwestie-Kosovo en de internationale gemeenschap elke concessie inzake dit vraagstuk geweigerd. Milosevic weigerde gisteren de Amerikaanse gezant Robert Gelbard te ontvangen.

NRC Webpagina's
28 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)