U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Frans rechts in zee met Front National
PARIJS, 20 MAART. In Frankrijk zijn vandaag ten minste twee rechtse regiobesturen gekozen dankzij de hulp van het extreem-rechtse Front National. Zowel president Chirac als premier Jospin waarschuwde daar gisteren met klem tegen. ,,Geen afspraken, geen compromissen'', zei Chirac. ,,Als er morgen afspraken worden gemaakt (tussen republikeins rechts en extreem-rechts, red.) dan is dat een gevaar voor onze democratie en een aanval op het beeld van Frankrijk in Europa en in de wereld'', waarschuwde Jospin.

Yakult verliest 1,6 miljard gulden door speculaties
TOKIO, 20 MAART. De Japanse voedingsmiddelenproducent Yakult Honsha heeft een verlies van 105 miljard yen (1,6 miljard gulden) geleden met speculatie in derivaten, afgeleide producten van bestaande financiële instrumenten, zoals opties en swaps (ruilcontracten). Het verlies komt overeen met tweederde van de omzet afgelopen jaar.

Waterkanon op betogers transport kernafval Ahaus
AHAUS, 20 MAART. Duitse oproerpolitie heeft vanochtend in het Westfaalse Ahaus waterkanonnen ingezet tegen demonstranten die wilden proberen een transport van kernafval tegen te houden. Het centrum van het stadje, twaalf kilometer van Enschede, was geheel afgesloten.

Kopiëren wetteksten van cd-rom
ROTTERDAM, 20 MAART. De student die een zestigtal wetteksten had gekopieerd van een cd-rom van uitgeverij Koninklijke Vermande en op het Internet had gezet, hoeft die teksten niet van zijn website te verwijderen. Dit heeft de president van de Haagse rechtbank, E.J. Numann, vanmorgen beslist in een kort geding dat door Vermande was aangespannen.

Bijbanen van topambtenaren in kaart gebracht
ROTTERDAM, 20 MAART. Sinds begin dit jaar zijn de ministeries verplicht om de relevante nevenactiviteiten van alle rijksambtenaren - intern, niet voor de openbaarheid - te registreren. Deze krant publiceert vandaag een overzicht van de nevenactiviteiten van de ambtelijke top van alle ministeries. De lijsten met bijbanen van de topambtenaren werden pas ter beschikking gesteld aan NRC Handelsblad na overleg op het niveau van de ministerraad en de secretarissen-generaal van de departementen.

Onderzoek Van Goghs bespoedigd
ROTTERDAM, 20 MAART. Het Van Gogh Museum in Amsterdam versnelt het internationale onderzoek naar een aantal omstreden schilderijen van Vincent van Gogh. Dit zegt de Britse kunsthistoricus John Leighton, die een jaar geleden tot directeur van het museum werd benoemd.

20 jaar geëist tegen Papon
PARIJS, 20 MAART. Tegen de van oorlogsmisdaden verdachte Fransman Maurice Papon is gisteren twintig jaar gevangenisstraf geëist wegens medeplichtigheid aan misdrijven tegen de menselijkheid. Hij is beschuldigd van betrokkenheid bij de deportatie van joden.

Onenigheid over concessies Servië
PRISTINA, 20 MAART. Binnen de internationale gemeenschap is onenigheid ontstaan over de vraag of Servische concessies in Kosovo voldoende zijn om nieuwe sancties tegen Belgrado te vermijden.

Wantoestanden schokken minister
DEN HAAG, 20 MAART. Minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) is ,,geschokt'' door beelden die het tv-programma Zembla gisteravond toonde over de toestand waarin sommige Nederlanders in buitenlandse gevangenissen verkeren.

'Minder doden op weg met licht aan'
ROTTERDAM, 20 MAART. Wanneer alle auto's en motoren in de landen van de Europese Unie overdag met hun lichten aan zouden rijden, zouden er per jaar 5.500 verkeersdoden minder vallen.

Embargo Cuba
WASHINGTON, 20 MAART. De Amerikaanse president Clinton zal vandaag een versoepeling van het embargo tegen Cuba aankondigen.

Jeltsin beter
MOSKOU, 20 MAART. De Russische president, Boris Jeltsin, is vandaag na een behandeling aan een infectie aan de luchtwegen weer aan het werk gegaan.

NRC Webpagina's
20 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)