U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

In 't Veld: meer lawaai Schiphol niet gedogen
DEN HAAG, 28 JAN. Het kabinet moet in 1998 overschrijdingen van de wettelijke geluidsnormen rond Schiphol niet tolereren. Dit staat in het gisteren gepresenteerde rapport van de Commissie-In 't Veld over de geluidshinder rond Schiphol. Dit betekent dat minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) een recent voorstel van Schiphol om dit jaar hoe dan ook 40.000 extra starts en landingen toe te staan nu niet kan goedkeuren.

Clinton: dit zijn goede tijden voor Amerika
WASHINGTON, 28 JAN. Zonder één verwijzing naar het schandaal waarin hij is verwikkeld, heeft president Clinton gisteravond zijn politieke agenda voor het komende jaar gepresenteerd aan het Congres en het Amerikaanse volk. ,,Dit zijn goede tijden voor Amerika'', zei de president in zijn State of the Union, de jaarlijkse toespraak tot het Congres.

Israel: aanval Irak leidt tot vergelding
NEW YORK/ BAGDAD, 28 JAN. Israel heeft vandaag gewaarschuwd dat een Iraakse aanval zal leiden tot een zware vergeldingsactie. De waarschuwing, van een naaste adviseur van premier Netanyahu, David Bar-Ilan, volgt op een uitspraak van de chef-wapeninspecteur van de Verenigde Naties, Richard Butler, dat Irak over voldoende biologische wapens beschikt om de Israelische stad Tel Aviv ,,weg te vagen''.

Huiszoeking bij Franse oud-minister Roland Dumas
PARIJS, 28 JAN. De Franse justitie heeft gisteren spectaculaire huiszoekingen gedaan in twee huizen en het advocatenkantoor van Roland Dumas, minister van Buitenlandse Zaken onder president Mitterrand. Het onderzoek richt zich op Dumas' rol in een smeergeld-affaire.

Ruimten voor verslaafden
AMSTERDAM, 28 JAN. De gemeente Amsterdam gaat experimenteren met gebruikersruimten voor dakloze harddrugsverslaafden. Volgende maand opent de gemeente drie van deze gebruikersruimten waar per ruimte zo'n vijftien verslaafden overdag hun drugs kunnen nemen.

Leiding radio 538 wist van partypillen
BUSSUM, 28 JAN. De leiding van het commerciële popstation Radio 538 wist dat nieuwe abonnees van het tienermuziekblad 538 Newz 'partypillen' kregen als welkomstgeschenk.

Consument is tegen chipkaart
ROTTERDAM, 28 JAN. De strijd tussen twee verschillende chipkaarten heeft onnodig veel weerstand opgeroepen bij consumenten en winkeliers. Daardoor wordt zowel de Chipknip van de banken als de Chipper, van Postbank en PTT Telecom, nauwelijks gebruikt.

Topondernemers tegen Kok: ontzie optieregelingen
DEN HAAG, 28 JAN. De hoogste bazen van Shell, Unilever en Akzo Nobel hebben er gisteren bij premier Kok tevergeefs op aangedrongen af te zien van plannen om optieregelingen voor topmanagers zwaarder te belasten.

Escude en Rios naar halve finale
MELBOURNE, 28 JAN. De Franse tennisser Nicolas Escude heeft vanmiddag de halve finale bereikt van de Australian Open door een overwinning in vijf sets op de Duitser Nicolas Kiefer. In de halve finale is Marcelo Rios de tegenstander van Escude. De Chileen schakelde de Spanjaard Berasategui uit. De andere halve finale gaat tussen Korda en Kucera, die gisteren titelhouder Sampras uitschakelde.

Veel onwaar nieuws op Internet
ROTTERDAM, 28 JAN. Met het jongste schandaal rond president Clinton lijkt het Internet pas echt zijn eigen rol te hebben gevonden als nieuwsmedium. Dat het een wereldwijde vergaarbak is voor onrijp nieuws, halve waarheden en hele leugens, was al bekend. Nieuw is dat het juist om die reden traditionele media, met hun tijdrovende journalistieke ethiek, kan aftroeven.

NRC Webpagina's
28 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)