U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Karpov houdt titel, Anand in ongerede
LAUSANNE, 10 JAN. Anatoli Karpov heeft gisteren in Lausanne zijn wereldkampioenschap van de wereldschaakbond FIDE geprolongeerd. Hij won de beslissende tiebreak met 2-0 van de Indiër Viswanathan Anand op een manier die voor de aanhangers van Anand niet met droge ogen was aan te zien.

'DNA-controle bij gezinshereniging'
DEN HAAG, 10 JAN. Het ministerie van Justitie onderzoekt of DNA-onderzoek kan worden ingezet tegen misbruik van de regeling voor gezinshereniging voor erkende vluchtelingen. Justitie bekijkt of dergelijk onderzoek naar erfelijk materiaal praktisch en juridisch uitvoerbaar is. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie gisteren desgevraagd meegedeeld. Justitie heeft aanwijzingen voor misbruik van deze regeling. Met een DNA-vergelijking kan betrouwbaar de mate van verwantschap tussen individuen worden vastgesteld.

Moskou wil bloed Juliana vergelijken met botten tsaar
MOSKOU, 10 JAN. Russische wetenschappers zijn van plan een bloedmonster te vragen aan prinses Juliana om haar erfelijke eigenschappen te vergelijken met die van het in 1991 opgegraven gebeente van Nicolaas II, de laatste Russische tsaar. De Romanovs en de Oranjes zijn aan elkaar verwant via koningin Anna Paulowna (1795-1865), de dochter van tsaar Paul I en echtgenote van koning Willem II. Juliana stamt bovendien van de Romanovs af via haar vader: prins Hendrik is een achterachterkleinkind van tsaar Paul I.

Azië laat koersen Wall Street dalen
NEW YORK, 10 JAN. Koersen op Wall Street kelderden gisteren uit bezorgdheid over de financiële crisis in Azië. De Dow Jones-aandelenindex daalde 222,20 punten tot 7.580,42 punten. In twee dagen heeft de Dow Jones-index 3 procent, 321 punten, verloren.

Mowlam redt overleg Ulster
LONDEN, 10 JAN. Een omstreden ontmoeting van de Britse minister voor Noord-Ierland, Mo Mowlam, met gevangen terroristen heeft gisteren het vredesproces in Ulster gered. Na afloop van het gesprek stemden gedetineerde leden van de loyalistische Ulster Defence Association (UDA) voor steun aan het vredesoverleg, al houden ze hun ,,reserves''.

Cohen kapittelt Netelenbos
DEN HAAG, 10 JAN. J. Cohen, PvdA-fractievoorzitter in de senaat, vindt het plan van staatssecretaris Netelenbos (Onderwijs, PvdA) een landelijk overzicht van de prestaties van middelbare scholen te geven 'heel onverstandig'.

Groningen stelt zelf orde op zaken
GRONINGEN, 10 JAN. Justitie, politie en gemeentebestuur zullen zelf snel de problemen binnen het Groninger politiekorps oplossen. Dat heeft burgemeester Ouwerkerk gisteren gezegd. Premier Kok kritiseerde het niet-ingrijpen van de politie in de Oosterparkwijk.

Eis tot teruggave bezit Goudstikker
ROTTERDAM, 10 JAN. De schoondochter van de omgekomen joodse kunsthandelaar Jacques Goudstikker sommeert de Nederlandse staat alle kunstwerken uit diens collectie terug te geven.

Biljarten
BARENDRECHT, 10 JAN. Biljarter Dick Jaspers heeft zich gisteravond in Barendrecht verzekerd van de wereldtitel.

NRC Webpagina's
10 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)