U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Berging helikopter KLM op Noordzee
DEN HELDER, 22 DEC. Bergers zijn vanochtend op de Noordzee, vijfenzeventig kilometer ten noordwesten van Den Helder, begonnen met het lichten van de zaterdagmiddag neergestorte helikopter van KLM Era.

Clinton roept in Bosnië leiders op 'het hunne te doen'
SARAJEVO, 22 DEC. De Amerikaanse president Clinton heeft vandaag aan het begin van een eendaags 'kerstbezoek' aan Bosnië de leiders van de etnische gemeenschappen opgeroepen ,,het hunne'' te doen bij de handhaving van de vrede.

Milosevic' man wordt president van Servië
BELGRADO, 22 DEC. Milan Milutinovic, de vertrouweling van de Joegoslavische president Milosevic, heeft volgens de regerende Servische Democratische Partij (SPS) de presidentsverkiezingen in Servië gewonnen. Zijn verslagen rivaal, Vojislav Seselj, heeft de SPS beschuldigd van fraude.

Aanhang van D66 verdeeld over keuze voor Borst
DEN HAAG, 22 DEC. De aanhang van D66 is ernstig verdeeld over de keuze voor Els Borst als lijsttrekker. Dat blijkt uit twee opiniepeilingen die afgelopen weekeinde zijn gepubliceerd.

Verkeersboetes fors omhoog
ROTTERDAM, 22 DEC. Boetes voor te hard rijden binnen en buiten de bebouwde kom, rijden door rood licht, met te veel alcohol op achter het stuur en 'bumperkleven' gaan per 1 januari fors omhoog. De meeste andere verkeersovertredingen komen de weggebruiker op een tientje meer te staan. Het college van procureurs-generaal heeft onlangs tot deze maatregelen besloten.

Jeltsin morgen uit sanatorium
MOSKOU, 22 DEC. President Boris Jeltsin verlaat morgen het sanatorium waar hij de afgelopen twaalf dagen is verpleegd wegens een infectie aan de luchtwegen: hij is genezen en kan weer aan het werk, zo is vandaag in Moskou bekendgemaakt.

Ex-presidenten Zuid-Korea vrij
TOKIO, 22 DEC. De Zuid-Koreaanse regering heeft vandaag twee voormalige presidenten van het land vrijgelaten die waren veroordeeld wegens corruptie en verantwoordelijkheid voor een bloedbad onder de bevolking. Het besluit is genomen door de Zuid-Koreaanse president Kim Young-sam en zijn opvolger Kim Dae-jung, die afgelopen donderdag de verkiezingen won en in februari zal worden geïnstalleerd.

Turkije wijst Griekse diplomaat uit
ANKARA, ATHENE, 22 DEC. De Turkse regering heeft een Griekse diplomaat gevraagd het land te verlaten omdat hij zich zou hebben schuldiggemaakt aan spionage. Volgens de Turkse pers had hij informatie verzameld over Turkse militaire installaties en had hij de verboden separatistische (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij (PKK) geholpen. Athene heeft meegedeeld op zijn beurt een Turkse diplomaat te zullen uitwijzen.

Rellen in banlieu van Parijs en Lyon
PARIJS, 22 DEC. Dammarie-les-Lys, in de buurt van Parijs, en Lyon werden dit weekeinde geteisterd door ernstige rellen, nadat bij incidenten op woensdag en donderdag twee mannen door politiekogels om het leven zijn gekomen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Jean-Pierre Chevènement, heeft opgeroepen tot kalmte.

Sacco v.d. Made (79) overleden
ROTTERDAM, 22 DEC. De acteur Sacco van der Made is gisteren op 79-jarige leeftijd overleden. Bij het grote publiek was hij vooral bekend door zijn vele televisierollen.

NRC Webpagina's
22 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)