U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wettelijk recht op deeltijd afgewezen
DEN HAAG, 16 DEC. Er komt geen wettelijk recht op deeltijdwerk. De CDA-fractie in de Eerste Kamer is tegen het initiatiefwetsvoorstel met die strekking van Paul Rosenmöller (GroenLinks). Dit bleek vanmiddag na afloop van het overleg van de senaatsfractie van het CDA. Samen met de VVD-fractie, die ook tegen het wetsvoorstel is, vormt het CDA een Kamermeerderheid.

Kabinet en D66: Geen crisis over varkensstapel
DEN HAAG, 16 DEC. D66 noch het kabinet verwacht dat er een kabinetscrisis uitbreekt over de plannen van minister Van Aartsen (Landbouw) met de varkensstapel. Wel zijn scenario's denkbaar waarlangs de twee partijen, die vanmorgen lijnrecht tegenover elkaar stonden, later deze week alsnog een compromis zullen bereiken.

'Zeven miljoen kinderen sterven aan ondervoeding'
ROTTERDAM, 16 DEC. Jaarlijks overlijden over de hele wereld bijna zeven miljoen kinderen onder de vijf jaar aan ontoereikende maar vooral ook eenzijdige voeding. Dat meldt UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties, in zijn jaarrapport.

17 Albanezen veroordeeld
PRISTINA, 16 DEC. Een rechtbank is Kosovo heeft vandaag zeventien Albanezen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier tot twintig jaar. Ze zouden als leden van het ondergrondse Kosovo Bevrijdingsfront (UÇK) terroristische aanslagen hebben gepleegd op Servische doelen en op Albanese collaborateurs met het Servische bewind. Twee verdachten werden vrijgesproken. De beklaagden hebben bij het proces gezegd te zijn gemarteld.

Franse politicus veroordeeld
PARIJS, 16 DEC. Henri Emmanuelli, oud-voorzitter van de Franse socialistische partij, is vanmorgen door de Hoge Raad veroordeeld tot anderhalf jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en twee jaar ontzegging van zijn burgerrechten. Emmanuelli wordt verantwoordelijk geacht voor onregelmatigheden bij de financiering van de partij.

Brussel boos op importverbod VS
BRUSSEL, 16 DEC. De Amerikaanse regering heeft wegens de gekkekoeienziekte een importverbod afgekondigd op levende dieren en vleesproducten uit heel Europa. De Europese Commissie acht het besluit van het ministerie van Landbouw in Washington overtrokken en niet gerechtvaardigd.

Strijd om bijdrage Europa escaleert
ROTTERDAM, 16 DEC. Nederland moet zich blijven keren tegen de te hoge afdrachten aan de Europese Unie. Dit schrijft de thesaurier-generaal van Financiën, J.W. Oosterwijk, vandaag in een artikel in deze krant. Hij bestrijdt dat Nederland een verkeerde berekeningswijze zou hanteren.

Ramp Toepolev
SHARJAH, 16 DEC. In de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten is gisteren een Tadzjiekse Toepolev neergestort. 85 inzittenden vonden de dood, één bemanningslid overleefde de ramp.

NRC Webpagina's
16 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)