U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fiscaal voordeel bepleit voor investeringen in film
DEN HAAG, 10 DEC. Vermogende particulieren die veel geld steken in een Nederlandse filmproductie moeten daarbij kunnen profiteren van de zeer gunstige fiscale regeling die geldt voor zeeschepen. Kleine investeerders moeten hun belegging in de film volledig kunnen aftrekken van de belasting. Dat staat in het eindrapport van een ministeri‰le werkgroep.

Rembrandthuis wordt in oude stijl hersteld
AMSTERDAM, 10 DEC. Museum "Het Rembrandthuis' in Amsterdam wordt voor tien miljoen gulden verbouwd. Het wordt teruggebracht in de oorspronkelijke staat van 1656. De plannen stuiten echter op kritiek omdat dan het huidige interieur, dat in 1911 is ontworpen door architect K.P.C. de Bazel, moet worden verwijderd.

Voorlopig akkoord op klimaattop
KYOTO, 10 DEC. De Verenigde Staten, Japan en de Europese Unie hebben vanmorgen een ,,voorlopige overeenstemming op hoofdlijnen'' bereikt voor een bindend akkoord over de reductie van broeikasgassen.

President Jeltsin met verkoudheid naar ziekenhuis
MOSKOU, 10 DEC. De Russische president Boris Jeltsin is vanochtend in het ziekenhuis opgenomen. Volgens het persbureau Interfax zeggen "medische bronnen' dat Jeltsin verkouden is. Het Kremlin weigert commentaar. Aan het eind van zijn presidentscampagne in 1996 werd een "zware verkoudheid' genoemd als reden voor een ziekenhuisopname van Jeltsin. Achteraf bleek het om een hartaanval te gaan.

Vliegtuigkaper in Moskou opgepakt
MOSKOU, 10 DEC. De kaping vanochtend van een Iljoesjin-62 van de Russische maatschappij Aeroflot is beëindigd in Moskou. De kaper, een 49-jarige man die gedreigd had het vliegtuig op te blazen als hij geen 10 miljoen dollar kreeg, werd gearresteerd toen hij het vliegtuig verliet om te onderhandelen. Alle 142 inzittenden konden het toestel ongedeerd verlaten. De kaping was begonnen kort na vertrek van het toestel uit Magadan, in het oosten van Rusland.

Conflict over NOB verscherpt
AMSTERDAM, 10 DEC. Het conflict tussen het kabinet en de fracties van PvdA, CDA, RPF en GPV in de Tweede Kamer over de verkoop van het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB) is verder opgelopen. Het kabinet wil dat de meeropbrengst uit de privatisering van het NOB gebruikt wordt ter leniging van de staatsschuld. De Kamer wil dat het geld naar de publieke omroep gaat.

Zalm "overdrijft' bijdrage aan EU
BRUSSEL, 1O DEC. Nederland betaalt de Europese Unie minder dan minister Zalm (Financiën) zegt. Dat is de conclusie van een studie die de Europese Commissie heeft laten uitvoeren door de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Antwerpen. Het ministerie van Financi‰n in Den Haag bestrijdt de uitkomsten.

Hof verwijt Parijs laksheid bij acties
ROTTERDAM, 10 DEC. Frankrijk heeft in de afgelopen jaren onvoldoende maatregelen getroffen tegen demonstrerende boeren en vrachtwagenchauffeurs, aldus een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. De acties hebben veel schade veroorzaakt. Vooral de Spaanse groente- en fruitexport ondervindt veel overlast van geweld door de Franse boeren.

NRC Webpagina's
10 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)