U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Suriname weert Pronk en eist overleg met premier Kok
DEN HAAG, 14 NOV. Minister Pronk (Ontwikkelingssamenwerking), die 1 december voor beleidsoverleg met zijn collega Naim naar Suriname zou gaan, is daar voorshands niet welkom. Dit heeft de Surinaamse president Wijdenbosch gisteren gezegd. De Surinaamse regering wil eerst op korte termijn overleg met premier Kok over ,,grijze vlekken'' in de relatie met Nederland.

Sponsors KNVB protesteren tegen tv-plannen Oranje
ROTTERDAM, 14 NOV. Enkele grote sponsors van de KNVB hebben grote bezwaren tegen de plannen van Team Holland BV, het zakelijke collectief achter het Nederlands voetbalelftal, om de exclusieve rechten van topvoetballers op televisie te verkopen aan tv-producenten als Endemol.

Kabinet verwacht meevaller van bijna 3 miljard
DEN HAAG, 14 NOV. Het kabinet houdt rekening met een extra belastingmeevaller van bijna drie miljard gulden aan het eind van dit jaar. Dat melden betrouwbare bronnen rond het kabinet. Rond Prinsjesdag werd nog gerekend met een totale belastingopbrengst van 167 miljard. Dat was toen al bijna vier miljard meer dan begin dit jaar was begroot. Geschat wordt nu dat de totale belastingmeevaller ten opzichte van dit voorjaar ruim 6,5 miljard gulden zal bedragen.

EU-ambassadeurs terug naar Iran
BRUSSEL, 14 NOV. De ambassadeurs van de lidstaten van de Europese Unie keren naar Iran terug. Daarmee komt een einde aan een conflict tussen Iran en de EU dat begin april begon.

Noord-Korea en Japan eens
TOKIO, 14 NOV. Noord-Koreaanse en Japanse politici hebben vandaag in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor onderhandelingen over normalisering van de betrekkingen tussen beide landen.

Hardere aanpak asielzoekers zonder papieren
DEN HAAG, 14 NOV. De Tweede Kamer heeft er gisteren bij staatssecretaris Schmitz van Justitie op aangedrongen harder op te treden tegen asielzoekers die bewust zonder documenten naar Nederland komen. Een meerderheid van de Kamer schaarde zich gisteren achter het voorstel deze asielzoekers onmiddellijk terug te sturen naar het land van herkomst.

Handelsblatt: VW koopt Rolls Royce
ROTTERDAM, 14 NOV. Het Duitse Volkswagenconcern in Wolfsburg wordt de nieuwe eigenaar van het legendarische Britse merk Rolls Royce. Dat meldt het Duitse Handelsblatt. Volgens het blad hebben andere bieders als BMW, General Motors en Toyota het afgelegd tegen Volkswagen. Het bedrijf zou anderhalf miljard Duitse mark voor Rolls Royce willen betalen.

Karman wordt als getuige gehoord
AMSTERDAM, 14 NOV. Ad Karman, kroongetuige in de Hakkelaarzaak, zal als getuige worden gehoord in het proces tegen de van grootscheepse hasjhandel verdachte Etienne U. Dit heeft de Amsterdamse rechtbank vanmiddag besloten.

Problemen bij samenstellen top omroep
DEN HAAG/AMSTERDAM, 14 NOV. Staatssecretaris Nuis (media) heeft problemen met de samenstelling van een nieuwe top bij de publieke omroep. De voordracht van twee kandidaten uit de mediawereld van de media stuit op bezwaren bij de PvdA en de VVD. Hierdoor is ook de benoeming van D66-fractieleider G.J. Wolffensperger als bestuursvoorzitter van de omroep nog onzeker.

NRC Webpagina's
14 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)