U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wapeninspecteurs VS moeten Irak uit
Irak heeft vanmiddag de Amerikaanse inspecteurs van de ontwapeningscommissie van de VN (UNSCOM) gelast onmiddellijk het land te verlaten, een maatregel waarmee het op 29 oktober had gedreigd.


E C O N O M I E :


Werkgevers: pensioenbeheer moet strenger
De werkgeversvereniging VNO-NCW wil dat de ondernemingen strengere regels invoeren voor de integriteit van en controle op bestuurders en managers van hun pensioenfondsen. Voorzitter C. Blankert wil dat de huidige vrijwillige gedragscodes worden aangescherpt.


H O O F D A R T I K E L :


Fiscus 2000
In Nederland betaalt twee procent van de bijna elf miljoen belastingplichtigen het hoogste tarief van de inkomstenbelasting. Het betekent dat een kwart miljoen mensen een belastbaar inkomen hebben van meer dan 102.000 gulden. Ze brengen wel bijna eenvijfde van de totale belastingen en sociale premies op. Daar staat tegenover dat elf procent van de belastingplichtigen geen cent inkomstenbelasting of premies betaalt omdat hun inkomens binnen de belastingvrije voet vallen.


S P O R T :


'Ex-gevangenen beter opgevangen dan topsporters'
De atletencommissie van de sportkoepel NOC*NSF wil de positie van de topsporter in Nederland opwaarderen. ,,Niemand ziet topsport als beroep'', zei atlete Ellen van Langen gisteren op een symposium in Rotterdam.


NRC Webpagina's
13 NOVEMBER 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)