U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Defensiepoot Siemens naar BAe-Dasa
Het Duitse elektronicaconcern Siemens verkoopt zijn divisie defensie-elektronica aan British Aerospace (BAe) en Dasa. De Brits-Duitse combinatie was de enig overgebleven kandidaat voor de overneming, nadat het Franse Thomson CSF was afgevallen.



Franse opmars schokt kabelbranche
Koninklijke PTT Nederland (KPN) onderhandelt exclusief met France Telecom over de verkoop van Casema. Een akkoord heeft belangrijke gevolgen de Nederlandse kabel- televisie- en telecommarkt.



France Telecom trekt de wijde wereld in Het aandeel France Telecom heeft de beurszwiep van deze week goed doorstaan. De echte test wordt de volledige concurrentie op de eigen markt per 1 januari. Die dwingt het vierde telefoonbedrijf in de wereld de wijde wereld in te trekken. Bijvoorbeeld naar Nederland.



Fiere taal van een moedig mens
De zorgen van de één zijn niet de zorgen van de ander. De journaliste Stella Braam, bijvoorbeeld, denkt aan levensgevaar en Daphne Deckers maakt zich bezorgd over geld.




De 'webencyclopedie' Webopaedia geeft door middel van hyperteksten uitleg over vele termen die met personal computers te maken hebben. Wat betekent 'Socket 8', 'clean boot' of 'DVD+RW' en wat kun je ermee? Webopaedia weet raad. Mocht de gezochte term er niet bij staan: aanvragen is mogelijk. Dagelijks wordt het bestand uitgebreid. Bovendien elke dag een overzicht van computer- en multimedianieuws.
(www.pcwebopedia.com)

NRC Webpagina's
30 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)