U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Justitie wil commissionair onder curatele
AMSTERDAM, 27 OKT. Het openbaar ministerie wil een bewindvoerder laten benoemen bij het commissionairsbedrijf Leemhuis & Van Loon, dat wordt verdacht van beurshandel met misbruik van voorkennis en witwassen. Officier van justitie mr. H. de Graaff wil daarmee voorkomen dat medewerkers op het kantoor de illegale winsten kunnen wegsluizen.

VS zullen Jiang hun onvrede tonen
WASHINGTON, 27 OKT. De Chinese president Jiang Zemin zal deze week een goede indruk krijgen van de Amerikaanse onvrede over de Chinese omgang met de mensenrechten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, gisteren aangekondigd.

Rolls Royce is te koop
LONDEN, 27 OKT. Rolls Royce Motor Cars, een van de laatste onafhankelijke en meest prestigieuze autofabrikanten van Europa, is te koop. Moederbedrijf Vickers heeft dat vanmorgen bekendgemaakt. Het Duitse autoconcern BMW, dat de V12 en V8 motoren voor de nieuwste modellen van Rolls Royce en Bentley levert, beschouwt zichzelf als belangrijkste gegadigde. Maar ook concurrenten als Ford, Fiat en Mercedes hebben belangstelling getoond.

Commissie: stel huwelijk open voor homofielen DEN HAAG, 27 OKT. Homo's en lesbiënnes moeten kunnen trouwen. Dit stelt een meerderheid van een commissie onder leiding van de Nijmeegse hoogleraar burgerlijk recht S.J. Kortmann in een advies aan het kabinet. Het advies wordt morgen aan staatssecretaris Schmitz (Justitie) aangeboden.

Milieudefensie bezet ministerie
DEN HAAG, 27 OKT. Enkele tientallen actievoerders van Milieudefensie hebben vanochtend het directoraat-generaal voor de rijksluchtvaartdienst van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag bezet uit protest tegen uitbreiding van de luchtvaart. Met rookmachines en gillende sirenes wilden zij ,,politiek Den Haag een dag de overlast, de stank en de herrie'' laten ondergaan die naar hun oordeel de luchtvaart meebrengt.

Irak wil overleg VN bevriezen
BAGDAD, 27 OKT. Het Iraakse parlement heeft de regering in Bagdad vandaag geadviseerd de samenwerking te bevriezen met de Speciale Commissie van de Verenigde Naties die toeziet op de ontmanteling van de Iraakse massa-vernietigingswapens. De uitspraak volgt op de waarschuwing van de Veiligheidsraad van de VN dat Irak verdere sancties tegemoet kan zien als het niet volledig aan zijn ontwapening meewerkt.

Van der Heijden krijgt boekenprijs
AMSTERDAM, 27 OKT. A.F.Th. van der Heijden heeft voor zijn roman 'Onder het plaveisel het moeras' de Generale Bank Literatuurprijs 1997 gekregen. Dat maakte juryvoorzitter Marcel van Dam gistermiddag bekend in het televisieprogramma De Plantage.

Drie ontsnapte criminelen terecht
ROTTERDAM, 27 OKT. Twee criminelen die twaalf dagen geleden ontsnapten uit de Van Mesdagkliniek in Groningen zijn zaterdag in Antwerpen aangehouden. Een derde gevangene uit deze kliniek ontsnapte begin vorige week uit het Haagse paleis van justitie. Ook hij kon zaterdag worden opgepakt.

Kabila laat VN onderzoek doen
KINSHASA, 27 OKT. President Kabila van Congo geeft een team van de Verenigde Naties na maanden touwtrekken de vrije hand om een onderzoek in te stellen naar recente moorden op Rwandese vluchtelingen in het oosten van het land.

EU veroordeelt geweld Algerije
MONDORF-LES-BAINS, 27 OKT. De Europese Unie heeft gisteren ,,het terrorisme en het blinde geweld tegen het Algerijnse volk'' veroordeeld, aldus een mededeling van EU-voorzitter Poos.

NRC Webpagina's
27 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)