` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

FNV komt met 3,5 pct looneis
ROTTERDAM, 15 SEPT. De vakcentrale FNV zal bij de komende CAO-onderhandelingen 3,5 procent meer loon vragen. Van die looneis is 2 procent bedoeld ter compensatie van de inflatie en 1,5 procent als reële verbetering van de koopkracht.

Groep kolonisten in O-Jeruzalem
JERUZALEM, 15 SEPT. Een groep Israelische kolonisten heeft gisteravond twee gebouwen betrokken in Ras al-Amud in Arabisch Oost-Jeruzalem. Volgens de krant Yediot Ahronot is het leger op de Westelijke Jordaanoever in verhoogde staat van paraatheid gebracht uit vrees voor gewelddadige Palestijnse protesten.

Nederland vecht afdracht EU aan
DEN HAAG, 15 SEPT. Nederland is een Europees offensief begonnen om zijn netto betaling aan de Europese Unie niet verder te laten oplopen en waar mogelijk te verminderen. Vandaag stelde minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) de kwestie aan de orde tijdens een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel.

Brokstukken van Duits militair vliegtuig ontdekt
WINDHOEK, 15 SEPT. Zuidafrikaanse reddingsploegen hebben vanochtend enkele brokstukken gevonden van een Duits militair vliegtuig dat zaterdag boven het zuidelijk deel van de Atlantische Oceaan is verdwenen. Zaterdag verdween rond hetzelfde tijdstip ook een Amerikaans militair vrachtvliegtuig, en gespeculeerd wordt dat beide toestellen met elkaar in botsing zijn gekomen.

Luchtvaart verwerpt beperkingen Schiphol
DEN HAAG, 15 SEPT. Behalve de KLM verzetten ook de buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van Schiphol zich tegen de maatregelen die de luchthaven heeft aangekondigd om binnen de wettelijke geluidsnormen te blijven.

Zestig doden bij treinramp India
BHOPAL, 15 SEPT. Een treinongeluk in het midden van India zijn heeft gisteren aan ten minste zestig mensen het leven gekost. Het ongeluk gebeurde nabij de stad Champa toen een sneltrein ontspoorde en enkele wagens in een rivier stortten.

Explosie Indiase staatsraffinaderij
NEW DELHI, 15 SEPT.Bij een grote brand in een raffinaderij van het Indiase staatsconcern HPCL in Vishakhapatnam, aan de Baai van Bengalen, zijn gisteren zeker dertig doden gevallen. Ooggetuigen spreken over een enorme vuurzee die gepaard gaat met explosies. Er zijn 150.000 mensen geëvacueerd.

Karadzic zou weg zijn uit Bosnië
BELGRADO, 15 SEPT. De voormalige leider van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadzic, en zijn legerleider Ratko Mladic hebben Bosnië verlaten en genieten asiel in 'een veilig land'. Dat meldt vandaag het Joegoslavische weekblad NT PLus.

Weer defect Mir
MOSKOU, 15 SEPT. Voor de vierde keer in drie maanden is gisteren de hoofdcomputer van het ruimtelaboratorium Mir defect geraakt. Opniuew is de stroomvoorziening in gevaar gekomen.

NRC Webpagina's
15 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)