` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuwe getuigenis tegen Bouterse over drugshandel
DEN HAAG, 10 SEPT. Een getuige heeft vorige week tegenover de Haagse rechter-commissaris mevr. I.E. de Vries belastende verklaringen afgelegd over de rol die de Surinaamse ex-legerleider D. Bouterse speelt bij drugshandel. Hij heeft uitvoerig uiteengezet hoe Bouterse persoonlijk en nadrukkelijk leiding geeft aan het Surinaamse drugskartel.

Sinn Fein achter voorwaarden vredesoverleg
LONDEN, 10 SEPT. Sinn Fein, de politieke vleugel van het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA), heeft gisteren in Belfast beloofd zich tot vreedzame, democratische methoden te beperken, mee te werken aan ontwapening van alle terreurorganisaties en zich te conformeren aan een eventueel vredesakkoord voor Noord-Ierland.

Verpleger vast na dood van bejaarde
STEENBERGEN, 10 SEPT. Een 34-jarige verpleegkundige van het verpleeghuis De Lindenburgh in Steenbergen (Noord-Brabant) wordt verdacht van moord of doodslag op een 79-jarige bewoonster van de instelling. De man is gisteren in het verpleeghuis aangehouden. De verpleegkundige wordt ook verdacht van poging tot moord op een andere bewoonster.

Actie in Banja Luka was volgens VS couppoging
BANJA LUKA, 10 SEPT. Momcilo Krajisnik, co-president van Bosnië en rechterhand van de wegens oorlogsmisdaden gezochte Radovan Karadzic, heeft gisteren Banja Luka, het bolwerk van zijn tegenstandster Biljana Plavsic, onder een regen van stenen en eieren verlaten. De smadelijke aftocht was het sluitstuk van een initiatief dat volgens de Amerikaanse regering in werkelijkheid een poging tot staatsgreep tegen Plavsic is geweest.

Topman Schiphol naar Rabobank
ROTTERDAM, 10 SEPT. Topman ir. drs. H.N.J. Smits van Luchthaven Schiphol stapt over naar de Rabobank. Hij wordt per 1 mei 1998 plaatsvervangend voorzitter van de hoofddirectie Rabobank Nederland.

Albright doet beroep op Arafat
TEL AVIV, 10 SEPT. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, is vanmorgen vroeg haar eerste bezoek aan Israel begonnen met een beroep op de Palestijnse leider Yasser Arafat een onverzoenlijke strijd tegen de terreur te voeren.

Lichte stijging medicijnkosten
DEN HAAG, 10 SEPT. De overheid krijgt geleidelijk aan meer greep op de uitgaven voor medicijnen. Farmaceutische hulp kostte vorig jaar ruim 5,6 miljard gulden, 193 miljoen gulden meer dan in 1995. Daarmee is 1996 het vierde achtereenvolgende jaar waarin sprake is van een gematigder kostenstijging.

Nabestaandenwet iets versoepeld
DEN HAAG, 10 SEPT. De nieuwe Nabestaandenwet (ANW) wordt versoepeld. Daarover zijn de fracties van de coalitie in de Tweede Kamer het gisteren eens geworden met staatssecretaris De Grave.

Meer vrijheid bij asverstrooiing
DEN HAAG, 10 SEPT. De Tweede Kamer heeft er vanmorgen mee ingestemd dat de as van een overledene na crematie overal kan worden uitgestrooid. Primair geldt daarbij de wens van de overledene. Wel moet in voorkomende gevallen toestemming van de eigenaar van de grond worden gevraagd.

NRC Webpagina's
10 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)