` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Forse koersdalingen na nerveuze week
AMSTERDAM, 23 AUG. De Amsterdamse effectenbeurs moest gisteren opnieuw een forse koersdaling verwerken. De belangrijkste beursindex AEX beperkte het verlies weliswaar tot een terugval van 31,87 punten (3,35 procent) tot 918,23, maar 's middags was het beeld veel dramatischer met een maximaal verlies van 58,47 punten. Ook de koersen op de effectenbeurs van New York vielen gisteren scherp terug.

Clinton moet in mei voorkomen wegens avances
WASHINGTON, 23 AUG. Een Amerikaanse rechter heeft gisteren 26 mei 1998 als datum vastgesteld voor het begin van de rechtszaak die Paula Jones tegen president Clinton heeft aangespannen wegens ongewenste intimiteiten.

Herstelde Mir 'kan weer twee jaar mee'
MOSKOU, 23 AUG. Twee Russische kosmonauten zijn er vrijdag in geslaagd tijdens een zes uur durende ,,interne ruimtewandeling' de ergste schade aan het ruimteschip Mir te herstellen. Het verouderde station kan nu ,,weer minstens twee jaar mee', aldus de Russische vluchtleiding.

Winnie Mandela moet getuigen
JOHANNESBURG, 23 AUG. De Zuid-Afrikaanse Waarheids- en verzoeningscommissie heeft Winnie Madikizela-Mandela, de ex-vrouw van de president, gedagvaard om te getuigen in een ontvoeringszaak. De vice-voorzitter, Alex Boraine, zei dat de commissie bezig is met een onderzoek in de buurt van Johannesburg naar ,,de dood en verdwijning van jongeren, geruime tijd geleden''.

WNF wil Klein Bonaire kopen
WILLEMSTAD, 23 AUG. Het Wereldnatuurfonds (WNF) gaat, samen met andere organisaties, proberen een eilandje in de Nederlandse Antillen te kopen. Het gaat om Klein Bonaire, een door bijzondere koraalriffen omgeven eilandje in de baai van de Bonairese hoofdstad Kralendijk.

Wereldrecords atletiek Kenia
BRUSSEL, 23 AUG. In de atletiek zijn gisteravond bij wedstrijden in Brussel twee wereldrecords verbeterd. De Keniaan Daniel Komen liep op de 5.000 meter een tijd van 12.39,74, zijn landgenoot Paul Tergat deed 26.27,86 over de 10.000 meter. De atleten kregen een premie van 25.000 dollar voor hun prestatie. Op beide afstanden was de Ethiopiër Haile Gebrselassie de recordhouder.

Vierde medaille bij EK zwemmen
SEVILLA, 23 AUG. Nederland heeft bij de Europees kampioenschappen zwemmen in Sevilla de derde plaats behaald op de 4x100 meter vrije slag voor mannen. Het viertal Bram van Haandel, Martijn Zuijdweg, Mark Veens en Pieter van den Hoogenband eindigde achter Rusland en Duitsland. Het was de vierde medaille voor Nederland.

Fontein Bernini
ROME, 23 AUG. De Italiaan Sebastiano Intili (43) is gisteren tot drie maanden gevangenis veroordeeld wegens beschadiging van de 17de-eeuwse fontein van Bernini op de Piazza Navona in Rome.

Eerste Blijvend Applaus Prijs gaat naar Heinz Polzer (drs. P.)
AMSTERDAM, 23 AUG. De stichting Blijvend Applaus, opgericht ten behoeve van oudere amusementsartiesten, heeft een tweejaarlijkse prijs ingesteld die in november voor het eerst wordt uitgereikt. De eerste Blijvend Applaus-prijs gaat naar de 77-jarige kleinkunstenaar Heinz Polzer (drs. P), die sinds vorig jaar niet meer optreedt.

NRC Webpagina's
23 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)