` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok: onderscheid justitie en politiek in zaak-Bouterse
DEN HAAG, 15 AUG. De Surinaamse regering moet een onderscheid maken tussen de justitiële en de politieke kanten van de zaak-Bouterse. Dit heeft minister-president Kok vanmiddag gezegd na afloop van het kabinetsberaad. Nederland wil oud-legerleider Desi Bouterse berechten wegens betrokkenheid bij grootschalige handel in cocaïne. ,,Het lijkt mij het beste alles te doen om het onderscheid tussen de justitiële en de politieke kanten van de zaak zo consequent mogelijk te maken'', aldus Kok. ,,Dat is ook een oproep aan Suriname.''

Iraniër stopt hongerstaking na uitspraak rechter
DEN HAAG, 15 AUG. De Iraanse asielzoeker M. Nasseri heeft gisteravond zijn hongerstaking beëindigd nadat de president van de rechtbank in Den Haag zijn verzoek om een verbod tot uitzetting had afgewezen. De rechter noemde het relaas van de Iraniër ,,niet geloofwaardig''.

Kamer verwerpt uitstel werk aan Maas
DEN HAAG, 15 AUG. De Tweede Kamer verzet zich tegen uitstel van de verbreding en verdieping van de Maas, zoals minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) had aangekondigd. Het project, dat Limburg en Noord-Brabant beter tegen wateroverlast kan beschermen, moet volgens de fracties van VVD, CDA en PvdA conform de planning in 2005 worden voltooid.

DNA-test Frans dorp na moord
PARIJS, 15 AUG. Alle mannen tussen 15 en 35 jaar van het Franse dorp Pleine-Fougères in Bretagne wordt een DNA-test afgenomen. Justitie wil de dader vinden in de zaak van het vorig jaar verkrachte en vermoorde 13-jarige Britse meisje Caroline Dickinson.

Topgesprek over conflict Abchazië
TBILISI, 15 AUG. In de Georgische hoofdstad Tbilisi heeft president Edoeard Sjevardnadze gisteren onverwachts negen uur lang gesproken met Vladislav Ardzinba, de leider van Abchazië dat zich in 1993 na een oorlog van Georgië afscheidde. Ze tekenden vandaag een verklaring, waarin ze beloven hun geschillen vreedzaam te regelen.

Dertien doden bij geweld in Kenia
NAIROBI, 15 AUG. Bij een aanval op twee politiebureaus en omwonenden zijn nabij de Keniaanse stad Mombasa dertien mensen, onder wie zeven politieagenten, omgekomen. Over het motief is nog niets bekend.

Vijftig miljoen verlies voor Milan
ROME, 15 AUG. AC Milan heeft het vorige seizoen een verlies geleden van 50 miljoen gulden. Stadgenoot Inter kwam 24 miljoen tekort. Juventus stond voor 16 miljoen in het rood. De achttien clubs uit de Serie A geven het komende seizoen 450 miljard lires, ruim een half miljard gulden, uit aan spelerssalarissen.

Consumptie vlees blijft op peil
RIJSWIJK, 15 AUG. In het eerste half jaar hebben de Nederlandse huishoudens 3 procent meer uitgegeven aan vlees dan in dezelfde periode van 1996. De stijging wordt toegeschreven aan de hogere vleesprijzen. BSE en varkenspest hebben geen invloed op de totale verkoop. De productschappen Vee, Vlees en Eieren constateren wel een verschuiving in de consumptie: er werd meer voor gehakt, kip en panklare producten gekozen en minder voor varkensvlees.

Koetje voorzitter Commissariaat
RIJSWIJK, 15 AUG. H. Koetje (43) wordt op 1 september voorzitter van het Commissariaat voor de Media dat toezicht houdt op het naleven van de Mediawet. Hij is sinds oktober 1994 lid van het Commissariaat en volgt als voorzitter J.C.W. Bogaards op. Op 1 oktober volgt L. van der Meulen (38) Koetje als lid op.

NRC Webpagina's
15 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)